Cea mai caldă zi de februarie din ultimii 55 de ani

| 16 feb, 09:37

Ziua de marţi ar putea marca un record meteorologic pentru România, aceasta urmând a fi cea mai caldă zi de februarie din ultimii 55 de ani.

Luni seară, în Capitală, a fost aproape la fel de cald ca în Tel Aviv. „Eu vin din Israel şi la noi e vară aproape tot anul. Pot spune că vremea de aici se aseamănă cu cea din Israel acum”, a declarat Avi, un israelian, potrivit ştirileprotv.ro.

Marţi dimineaţa, la ora 6.00, termometrele din Bucureşti indicau 15 grade Celsius, cu 18 grade peste valorile normale pentru această perioadă.

Vremea este atât de caldă în februarie datorită prezenţei unei mase de ar cald venită dinspre zona bazinului mediteranean.

"Aceasta noapte cu temperaturi foarte ridicate in toata tara dar cu precadere in sud-estul teritoriului va duce in orele amiezii la valori termice spre 22, 23, posibil 24 de grade. Sunt temperaturi record nu numai pentru o zi de 16 februarie dar pentru intreg sirul de nopti ce s-au consemnat din anul 1961 si pana acum in luna februarie, repet, in partea de sud est a tarii.", a declarat Gabriela Băncilă, meteorolog ANM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ