Cea mai importantă investiţie de după 1989, inaugurată la Alba Iulia de o companie belgiană

| 08 iul, 2013

O companie multinaţională cu sediul în Belgia, care produce componente pentru industria auto, a inaugurat luni o fabrică de roţi dinţate la Alba Iulia, o investiţie de 30 de milioane de euro, cea mai mare ca valoare realizată în ultimele două decenii în oraşul din Alba.

Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa echipei manageriale VCST Belgia - Carlo Soors şi Peter Pecinovsky, a Ambasadorului Belgiei în România, Philippe Beke, a oficialităţilor locale şi judeţene - preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi subprefectul Cornel Murg, potrivit Agerpres.

Compania VCST, care are fabrici în Belgia, Germania, Mexic şi China, s-a extins şi în Europa de Est, achiziţionând la începutul anului trecut în Zona de Dezvoltare Economică a oraşului Alba Iulia un teren de circa 5 hectare, contra sumei de 1,1 milioane de lei. Autorităţile locale susţineau, anul trecut, că firma belgiană a mai avut tatonări în Braşov şi Sibiu, dar în final a ales Alba Iulia. De altfel, şi Carlo Soors a menţionat, la deschiderea oficială a fabricii din Alba, că Alba Iulia a fost aleasă 'foarte uşor', după vizitarea mai multor locaţii.

Ambasadorul Belgiei, Philippe Beke, a declarat că este adevărat că investiţiile belgiene nu sunt printre primele zece în România, dar a subliniat că acestea au crescut în ultima perioadă ca volum, ca diversificare şi ca număr de locuri de muncă. "Sunt convins că VCST va reprezenta un bun partener pentru Alba Iulia, iar Alba Iulia va reprezenta un bun partener pentru VCST", a conchis diplomatul.

Totalul investiţiei VCST în România este de 30 milioane de euro, din care 25 de milioane de euro în echipamente, maşini-unelte şi echipamente de măsură şi control, respectiv 5 milioane de euro în construcţii şi infrastructură.

Fabrica ocupă o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. "Mai avem un teren disponibil de 18.000 de metri pătraţi. Sperăm să continuăm investiţia cât mai repede posibil şi pe acest teren", a declarat directorul fabricii, Alexandru Goia

La fabrica din Alba Iulia sunt angajate în momentul de faţă 77 de persoane. "Vom creşte până la 140 până la sfârşitul lui 2013 şi până la 200 în 2014", a spus Goia.

În fabrica deschisă de VCST în România se produc roţi dinţate pentru clienţii Paccar(DAF, Perkins- Caterpillar, GM- TKP şi VW. "Am luat un nou proiect, Ford, pe care-l vom începe la sfârşitul acestui an şi pentru care vom începe să producem undeva din 2015", a menţionat directorul Alexandru Goia.

CST este lider mondial în tehnologia de prelucrare a roţilor dinţate şi în proiectarea acestora. Compania ţinteşte o poziţie de top în piaţa automotive, ca şi furnizor de elemente de propulsie de mare precizie, cum ar fi roţi dinţate, arbori dinţaţi sau componente de frână pentru clienţi OEM's sau furnizori Tier 1. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii şi sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule şi utilaje comerciale.

La nivel mondial, compania are 1.100 angajaţi şi vânzări de 145 milioane de euro în 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ