Cea mai mare achizitie din istoria Apple şi cea mai ciudată mişcare. Pe cine cumpară pentru 3,2 mld.dolari

| 09 mai, 2014

Apple negociaza, pentru 3,2 miliarde dolari, cumpararea unei compani mari, potrivit Financial Times, citat de Business Insider.

Tranzactia ar putea fi anuntata saptamana viitoare.

Beats produce o varietate de produse audio, inclusiv o populara linie de casti. De asemenea, recent a lansat un serviciu muzical streaming similar Spotify, numit Beats Music, potrivit incont.ro.

Compania a fost fondata de rapperul Dr. Dre si producatorul Jimmy Iovine.

Daca informatiile se vor confirma, aceasta reprezinta o miscare destul de ciudata pentru Apple, pentru ca nu achizitioneaza niciodata mari companii, de ordinul miliardelor. De asemenea, ar putea fi de departe cea mai mare achizitie facuta de gigantul Apple.

Beats Electronics a avut o istorie destul de zbuciumata. HTC a cumparat 50,1% din actiuni pentru 300 milioane dolari in 2011 si a folosit tehnica Beats pentru smartphone-urile sale. Dar parteneriatul nu a durat. In iulie 2012, Beats a cumparat inapoi 25% din companie de la HTC pentru 150 milioane dolari. Apoi Beats a cheltuit $265 milioane in 2013 pentru a achizitiona si cealalta parte. Beats a strans $500 milioane anul trecut de la the Carlyle Group, ajungand la o valoare de 1 miliard de dolari. Daca Apple ii va cumpara pentru 3,2 miliarde, asta inseamna ca Beats isi tripleaza valoarea in doar cateva luni.

Tag-uri: Apple, beats
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ