Cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului a fost suspendată

| 06 sep, 12:43

Cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului, de la Sibiu, unde un tătic primea lunar 35.000 de euro, a fost suspendată, în urma unui control al ministerului Muncii.

Decizia de a suspenda indemnizaţia a fost luată tocmai din cauza sumei foarte mari. Este vorba despre un patron din Sibiu care are mai multe firme. El a fost de acord să-i fie suspendată indemnizaţia până la noi verificări.

Suma de 160.000 de lei a fost încasată în luna iulie.

Datele Ministerului arată că acest părinte a avut, din activităţi independente, un venit mediu net de 187.158 de lei pe lună. Iar pentru o astfel de sumă, taxele plătite statului se ridică la peste 70.000 de lei lunar.

În topul celor mai mari indemnizaţii se mai află o persoană din Bucureşti, cu 94.000 de lei, şi un părinte din Constanţa, care a primit aproape 75.000 de lei.

Ministerul Muncii vrea acum ca situaţia să fie dezbătută public. Mai ales că pentru plata indemnizaţiei de creştere a copilului s-au cheltuit cu 20 de milioane de lei mai mult decât estimările iniţiale, de 70 de milioane de lei.

Noua lege, prin care cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului a revenit la 85 la sută din salariu, s-a aplicat de la 1 iulie. După această dată, aproape 143.000 de astfel de dosare au fost depuse. 129.000 de beneficiari sunt femei.

Tag-uri: indemnizatie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ