Cea mai rece zi de august din ultimii 54 de ani! Vezi cum va fi vremea în următoarele zile

| 20 aug, 20:26

Vremea s-a răcit brusc de la o zi la alta, astfel că în unele localităţi din ţară s-au înregistrat, miercuri, temperaturi de 14 grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

După o perioada caniculară, vremea a schimbat brusc foaia, astfel că miercuri, temperaturile au fost mai degrabă unele de toamnă. În unele localităţi din sud-estul şi centrul ţării, miercuri, s-au înregistat temperaturi de 14 grade. A fost cea mai rece zi de 19 august din 1961 până în prezent. Și joi vremea a fost rece şi ploioasă.

Vineri, vremea va fi în continuare rece pentru această în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în sud-estul şi sud-vestul teritoriului, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...35 l/mp. Ploile vor fi prezente şi în restul zonelor, dar pe arii mai restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, ziua, în Dobrogea, Muntenia şi la munte, scrie RomâniaTV.net.

Vineri, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, mai ales în cursul zilei, când şi vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 18 grade, iar cea minimă va fi de 13...14 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile nord-estice şi va prezenta înnorări în restul teritoriului. Temporar va ploua în jumatatea de sud-vest a ţării, unde şi cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate şi pe arii restrânse în celelalte zone. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade.

În Bucureşti. Deşi valorile termice diurne vor marca o uşoară creştere, sâmbătă, vremea va fi răcoroasă pentru această dată. Îndeosebi ziua, cerul va avea înnorări temporare, trecător va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

Duminică, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice vor creşte uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi, îndeosebi ziua, pe spaţii restrânse în regiunile vestice, cu precădere în zona montană aferentă, şi izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade pe litoral.

Duminică, vremea va continua să se încălzească uşor, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura  minimă va fi de 12...14 grade.


Tag-uri: anm, prognoza meteo
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ