Cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă: minus 25,3 grade Celsius la Miercurea Ciuc

| 03 feb, 2014

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat, în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 25,3 grade Celsius.

Potrivit meteorologului de seviciu de la Staţia Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, în Harghita, în ultimele 12 ore, cel mai geros interval a fost între orele 00.30 şi 1.30, când a fost înregistrată temperatura de minus 25,3 grade Celsius în municipiul reşedinţă de judeţ.

De asemenea, meteorologul Florin Borz de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureş a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că temperatura minimă înregistrată la Miercurrea Ciuc în noapte de duminică spre luni a fost cea mai scăzută din ţară şi din actualul sezon.

Dimineaţa de luni este deosebit de geroasă şi în celelalt localităţi ale judeţului Harghita, minimele înregistrate până la ora 8.30 fiind de minus 24,7 grade Celsius la Joseni şi minus 19,9 grade la Topliţa.

La Odorheiu Secuiesc şi la staţia meteo de pe vârful Bucin, termometrele au înregistrat temperaturi mai ridicate datorită fenomenului de inversiune termică, minimele măsurate fiind de minus 4,6 grade Celsius şi minus 3 grade Celsius.

Florin Borz a mai spus că regimul temic actual nu se va schimba până la jumătatea săptămânii, vremea menţinându-se geroasă în Harghita, unde temperaturile vor scădea noaptea şi dimineaţa sub minis 20 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s­-a înregistrat în anul 1987, la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2008 în aceeaşi localitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ