CEC Bank şi Banca Transilvania, selectate de Ministerul Economiei pentru implementarea programelor START şi SRLD

| 30 aug, 16:42

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) a selectat CEC Bank şi Banca Transilvania drept partenere în implementarea programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRLD) şi a programului START 2016, informează marţi instituţia.

"Având în vedere faptul că cele două instituţii de credit au îndeplinit cerinţele solicitate şi că ofertele de creditare prezentate sunt similare, am decis să oferim aplicanţilor la cele două programe naţionale posibilitatea de a alege instituţia de credit prin intermediul căreia vor implementa programele în anul 2016", a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în minister. 

În comparaţie cu anul trecut, posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari, măsura fiind totodată menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum, spun reprezentanţii ministerului. 

O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi aplicanţilor care solicită această facilitate un credit-punte pentru componenta de fond nerambursabil şi TVA, se arată într-un comunicat al MECRMA. 

"Conform art 7, lit. c din Hotărârea Guvernului nr. 96/2011 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, cu completările şi modificările ulterioare, începând cu dată de 30.08.2016, ora 20.00, aplicaţia de înscriere va deveni inactivă şi din dată de 31.08.2016, ora 10.00 se va deschide o nouă sesiune de înscrieri, care va rămâne activă până în dată de 14.09.2016, ora 20.00. Numerele de înregistrare în Registrul Unic Electronic vor fi atribuite aplicanţilor după închiderea celei de-a două sesiuni de înscriere", se precizează în comunicatul ministerului.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ