Cel mai mare fond suveran din lume a pierdut peste 21 miliarde dolari în primele şase luni ale anului

| 19 aug, 10:21

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare fond de investiţii din lume, cu active administrate de peste 1.100 miliarde de dolari, a pierdut în primele şase luni ale anului 21 miliarde de dolari. Deşi suma reprezintă aproape 2% din active, pierderea nu este deloc de neglijat.

Impactul asupra activului total a venit din partea investiţiilor imobiliare, fondul raportând un randament negativ de 3,4% în primele şase luni ale anului 2020.

Fondul Norvegiei deţine 67% dintre active investite în acţiuni, 30% în obligaţiuni şi doar 3% dintre bani sunt plasaţi în active imobiliare.

În 2019, fondul suveran de investiţii al Norvegiei a avut un randament al investiţiilor de 19,9%, ceea ce i-a permis să realizeze câştiguri record de 180,5 miliarde de dolari, potrivit Digi24.

Fondul a fost constituit pentru diversificarea economiei, având la bază încasările din petrol. Însă, bine administrat și doar pentru profitabilitate, a ajuns la aceste dimensiuni uriașe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ