Cel mai mare producător de curent din ţară a inventat "prima de nevastă"

| 22 mai, 2013

Soţiile mai multor şefi de la Complexul Energetic Oltenia sau ale unor influenţi locali au primit sporuri salariale în ultimii ani în ciuda faptului că societatea îşi trimite minerii şi energeticienii în şomaj tehnic din cauză că preţul şi consumul de energie electrică sunt în scădere. Managerul privat al companiei a depistat 21 de astfel de cazuri însă singurul făcut public este cel al directorului de la resurse umane.

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, l-a demis în urmă cu două zile pe Cosmin Ceauşescu, directorul Carierei Jilţ Sud după ce acesta a aprobat mărirea cu aproape 700 de lei a salariului Ioanei Răuţ, nimeni alta decât soţia lui Ion Rauţ, directorul de resurse umane de la CEO. Ceauşescu se face vinovat că a luat această măsură peste capul Directoratului comopaniei, singurul abilitat să opereze modificările salariale. Favorizarea soţiei directorului de la resurse umane vine în contextul în care angajaţii CEO au fost tăiaţi de la sporuri.

Un alt caz relatat de presa din Gorj este cel al Adelei Morie, consilier juridic la Cariera Jilţ şi soţia şefului de post de la Tg. Cărbuneşti. Aceasta ar fi primit măriri în două tranşe, 509 şi, respectiv, 407 lei, deşi nu a avut mai mult de doi ani de experienţă.

În 2012, CEO a asigurat 30% din curentul ţării prin cele trei mari unităţi, Turceni, Rovinari şi Craiova. Laurenţiu Ciurel a fost numit anul acesta manager privat însă el este fostul director general numit politic de guvernarea USL.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ