Cel mai romantic loc din ţara noastră, 'Tunelul Iubirii', descoperit întâmplător de doi fotografi amatori

| 06 aug, 2014

'Tunelul Iubirii', situat pe calea ferată Caransebeş - Băuţar, între localităţile Obreja şi Glimboca, şi care a fost introdus recent pe lista comorilor ascunse din Europa datorită romantismului acestui loc, a fost descoperit întâmplător de către doi fotografi amatori din oraşul Oţelu Roşu, Florin Avramescu şi Mihai Tămăşilă.

'Locul l-am descoperit în 4 februarie 2013, din întâmplare. Am vrut să fotografiez un apus de soare, pe dealurile de lângă, dar când am ajuns la calea ferată, nu am mai ajuns la apus. Deşi era februarie, iar peisajul a fost destul de sec, promitea mult pentru vară. Atunci, ne-am întors în vară şi am realizat pozele care acum sunt atât de răspândite şi care au adus mulţi turişti în zonă', a relatat Florin Avramescu povestea fotografiilor făcute cu 'Tunelul Iubirii' care au atras atenţia site-urilor naţionale şi internaţionale.

Fotografiile postate de cei doi pe Internet au atras şi alţi tineri din zonă, dar şi turişti din ţară. Aceasta, în timp ce nici localnicii nu ştiau de existenţa unui asemenea loc, la numai câţiva paşi de ei.

'Noi mergem destul de des pe această rută, pentru că pe aici ne ducem la lucru. Ceea ce am văzut atunci, în vară, ni s-a părut fantastic. Am postat fotografiile pe Internet, dar nu am spus unde au fost făcute. Cu toţii au crezut că sunt realizate la faimosul tunel din Ucraina. Într-un final am spus unde sunt făcute, dar nu am fost crezuţi. Şi atunci au venit prietenii noştri, după care au venit şi alţii, turişti din judeţ şi chiar din ţară, ca să vadă cu ochii lor', a afirmat Mihai Tămăşilă.

Atât cei doi tineri, cât şi turiştii care au trecut pe aici spun că locul ar trebui mult mai mult mediatizat, pentru că, altfel, este greu de reperat. Totodată, cei doi susţin că reprezentanţii CFR ar trebui să nu defrişeze locul, ci doar să-l întreţină, pentru că nu afectează circulaţia trenurilor.

Şi autorităţile locale din Glimboca intenţionează de acum să promoveze 'Tunelul iubirii' din punct de vedere turistic. De altfel, acesta este tot mai căutat, atât de către cuplurile de tineri căsătoriţi pentru şedinţele foto, cât şi de către cei pasionaţi de fotografie.

'Tunelul iubirii' este unul dintre cele mai romantice locuri din ţară şi figurează pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate, potrivit Parlamentului European, care a publicat pe site-ul său noua listă Foursquare cu 28 de obiective puţin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru.

Este vorba de iniţiativa 'Descoperă Europa', lansată anul trecut, cu ajutorul aplicaţiei mobile Foursquare. Noua listă, numită acum 'Re-descoperă Europa', include obiective despre care legislativul european ne asigură că este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice - sunt câteva dintre propuneri, reprezentând atracţii pentru toate gusturile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ