Cel mai vechi festival de film din lume şi-a desemnat câştigătorii. Premiul mare a mers în Suedia

| 08 sep, 2014

Cortina a fost trasă la Veneţia, unde cel mai vechi festival de film din lume şi-a desemnat câştigătorii. Marele premiu al evenimentului a mers în Suedia, către cineastul Roy Andersson, pentru o comedie suprarealistă. Cel mai bun regizor a fost desemnat rusul Andrei Koncialovski.

Cel mai bun film al celei de-a 71 ediţii a festivalului de la Veneţia a fost desemnat "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence". Pelicula este din schiţe umoristice, care încearcă să exploreze condiţia umană.

"Vă mulţumesc mult. Este o mare onoare să primesc acest premiu la Festivalul de Film de la Veneţia din Italia, o ţară care a oferit atât de multe capodopere istoriei filmului", a declarat Andersson.

Andrei Koncialovski a fost numit cel mai bun regizor pentru pelicula "The Postman's White Nights", care în original se numeşte ""Belîe Noci Pocitaliona Alekseia Triapiţîna". Filmul arată viaţa de la ţară în Rusia, iar unele momente sunt realizate cu ajutorul camerei ascunse. 

Marele premiu al juriului a fost oferit americanului Joshua Oppenheimer pentru "The Look of Silence", un documentar despre masacrele din Indonezia din anii 60. Pelicula italiană "Hungry Hearts", regizată de Saverio Costanzo, a luat premiile pentru cei mai buni actori. Este vorba despre Adam Driver şi Alba Rohrwacher.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ