INEXPLICABILE PENTRU TOȚI! Cele mai ASCUNSE TAINE ale Bisericii

| 25 iun, 2014

In timp ce unii preoti nu accepta „derogari” de la aceste interdictii, alte fete bisericesti au o pozitie mai flexibila si le adapteaza la vremurile actuale. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au refuzat sa comenteze pe marginea acestor subiecte considerate tabu.

Cultul ortodox le permite doar barbatilor sa intre in Altar, dupa botez, in timp ce fetele sunt inchinate doar la icoane, lucru care se regaseste limpede in Canonul 44 de la Laodiceea. Aceasta randuiala aminteste de faptul ca femeia nu poate avea functii sacerdotale, in timp ce barbatii pot fi hirotonisiti. Exista insa doua exceptii: femeile pot patrunde in aceasta zona din biserica doar la sfintirea lacasului de cult, iar calugaritele - doar pentru a face curatenie si pentru a aprinde lumanari, si numai cu binecuvantarea staretei. Cu toate acestea, in altar exista o pictura in care apare si femeia, nu doar barbatul.

 

Traditia spune ca Fecioara Maria a fost dusa in altar, la varsta de trei ani, de arhiereul Zaharia care stia insa de pe atunci ca avea sa-l nasca pe Hristos. Pana in secolul al XII-lea, in cel mai pazit loc al lacaselor de cult nu puteau intra decat fetele bisericesti, pentru ca ulterior sa le poata fi permis acest lucru si mirenilor, dar numai cu binecuvantarea preotului.

 

Femeile nu pot intra in biserica daca sunt la menstruatie

 

Aceasta interdictie apare doar in Vechiul Testament, alaturi de motivatie: „femeia este murdara in perioada lunii cand sangereaza din organul nascator de prunci”. O alta teorie spune ca femeile nu trebuie sa intre nici in curtea bisericii, pana in ziua a opta a ciclului menstrual, intrucat si aceasta este sfintita de episcopul locului, insa majoritatea preotilor nu interzic asta.

 

Tot vechea scriptura spune ca, „in acea perioada” a lunii, femeile nu au voie nici sa se impartaseasca, nici sa ia anafura sau sa bea apa sfintita. 

 

In randul preotilor, parerile sunt insa impartite. „Nicaieri in Noul Testament nu se spune ca femeia este oprita de la a intra in biserica in perioada ciclului…”, spunea, in cadrul unui seminar, IPS NIFON al Targovistei, ierarh care s-a pronuntat ferm in favoarea primirii femeii la Liturghie.

 

Pe formuri, sunt dezbateri aprinse pe aceasta tema. „Nu este pacat sa intri in biserica in perioada aceea, pentru ca lumea a evoluat intre timp si acum sunt absorbante....adica nu cum era in urma cu 100 de ani, cand femeile, mai ales la tara nu purtau chiloti. Atunci, le era interzis pentru a nu lasa mizerie pe unde umbla....”, este de parere o tanara. Teoriile sunt duse la extrem. „Eu am auzit ca nu trebuie sa intram in biserica, pentru ca acolo exista un camp energetic puternic, creat de preot si de cei care se roaga acolo, iar in acea perioada, noi absorbim multa energie, care nu ne apartine. Din acelasi motiv trebuie sa purtam si baticul pe cap”, este ipoteza lansata de o alta femeie, pe un forum.

 

Ioana povesteste ca a trecut printr-o astfel de experienta, in timp ce vizita o manastire. „Cotrobaind dupa telefonul mobil, din poseta mi-a cazut un tampon. Am rosit imediat si imi venea sa intru in pamant de rusine, avand in vedere locul in care ma aflam. Dar, stupoare! Cand m-a vazut, maicuta a inteles imediat ce s-a intamplat si a inceput sa ma mustruluiasca zdravan pentru faptul ca in ziua respectiva intrasem in Biserica manastirii. Dar daca se intampla chiar in ziua nuntii?”, se intreaba femeia.

 

Blestemele preotesti, marele tabu al Bisericii

 

Printre oamenii credinciosi nu este spaima mai mare decat blestemul preotesc. E unul din marile tabuuri ale lumii crestine si fetelor bisericesti le este interzis sa recurga la aceasta arma. "Sa piara copiii lui si intr-un neam sa se stinga numele lui", "Sa cada peste ei carbuni aprinsi; in foc arunca-i pe ei, in necazuri, pe care sa nu le poata rabda", sunt doar doua exemple din psalmii de blestem cuprinsi in Vechiul Testament.

 

Anatema este considerata cea mai grea pedeapsa pe care o poate da biserica, scotand in afara ei adeptul care a pacatuit maxim. "Anatema se da contra celor ce dispretuiesc si ataca adevarurile dogmatice, morale si de cult (...). Anatema cuprinde blestem, afurisenie si predare a celui anatemisit pe mana satanei", se explica pe pagina CrestinOrtodox.ro.

 

In Banat, cel mai celebru caz de preot blestemator este Doru Cristoi, care, conform deciziei Sinodului local intrunit zilele trecute, va fi trimis in judecata consistoriului eparhial. Pe numele lui, la Mitropolia Banatului au ajuns mai multe reclamatii provind practici "neortodoxe", mai exact afurisirea unor oameni contracost.

 

Exclus din sanul Bisericii, in 2001 a trecut la greco-catolici. In 2003 slujea din nou, neoficial, la Timisoara, in diverse case puse la dispozitie de adepti. Potrivit celor care il frecventeaza, Cristoi accepta ca plata pentru serviciile sale nu numai bani, ci si produse.

 

"Am vazut lume care vine de 15 ani la el in semn de multumire pt tot ce a facut pt ei. Vin oameni cu probleme care isi gasesc alinare in el. Nu zice el personal sa ii dai bani sau chestii de acest gen; lumea da cat poate si cat are", mai povesteste Anca. O timisoreanca spune ca blestemul preotului Cristoi i-a facut pana la urma dreptate. "Dupa moartea parintilor, ma certam cu fratele meu, pentru avere. El voia sa ia si casa, si pamantul. Dupa ce am apelat la acest preot, fratele meu s-a linistit brusc. Intr-un an de zile umbla din medic in medic, nu se simtea bine si nimeni nu ii gasea ce are", relateaza femeia, potrivit evz.ro

 

Mihai C. a postat pe internet, in 2010, o marturie despre experienta lui cu preotul blestemator din Timisoara, Doru Cristoi.

 

"Inchipuiti-va o turma de vreo 30-40 de oameni care, dupa o scurta rugaciune in cadrul careia se citeau pomelnice, stau la rand in fata lui fiecare cu bani in mana (bani pe care ii pui pe masa din fata lui in momentul cand ajungi la el, masa din fata lui fiind plina cu bani pe care eu i-am estimat la 15-20 milioane lei vechi). Apoi, pe rand, fiecare vine la el si isi spune problema. Invariabil, toate problemele vin de la o vrajitorie pusa la cale de o persoana cunoscuta si invariabil "solutia" este citirea de acatiste si bineinteles reintoarcerea peste "n" saptamani sau zile la el (unde bineinteles platesti din nou) pentru a se vedea evolutia problemelor. Nu am putut sa nu remarc aura de guru a la Gregorian Bivolaru, in sensul ca roiau prin jurul preotului vreo 4-5 femei care ii faceau masaj la spate si la picioare. In plus, a mai inventat ceva: vindea poze cu el (undeva in jur de 5 -10 lei) si zicea ca oamenii sa le poarte intotdeauna cu ei pentru protectie impotriva blestemelor".


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 21:01
orarixu
L medullaris rotates constipated hallucination keratoconus.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin On Line Amoxicillin 500mg qwo.feag.obiectiv.info.cbr.ke http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
02 sep, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În cųrând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
29 iun, 2014
Preafericitul Daniel
Comunicat public din partea Patriarhiei Române

Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de rahat!

Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de rahat a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat rahat, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.

Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit sa consume rahat în timpul slujbelor, ci şi-au luat si câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat rahat în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.

Pasiunea pentru consumul de rahat s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce rahat. Din păcate pentru ei, zăcămintele de rahat ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de rahat care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce rahat în afara ţării, chiar si prin moschei, sinagogi si temple.

Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de rahat pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!
27 iun, 2014
Părintele Iustin Pârvu
Dacă crezi că e momentul să se facă liturghie,
Pune-ţi sutana de aur, prinde-ţi părul c-o scufie.
Dacă vrei să dai cu-agheasmă ca să strângi de-o mică plasmă,
Ia busuiocul din grădină, bagă schema cea divină.
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bagă clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bagă clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !

Daca vrei să schimbi oraşul, dacă nu-ţi mai place Iaşiul,
Ia o nouă parohie, mai avută ca să fie,
Bagă cântul mult mai tare, ia un sponsor mai cu stare !
Daca ai intenţii bune dar vrei şi subvenţie,
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bagă clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bagă clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !
25 iun, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele ciocănitoarei Woody şi mantia cuviosului Superman.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ