Cele mai bune soiuri de vin roşu

| 07 mai, 2014

Iata cateva soiuri de vin rosu foarte apreciate in intreaga lume, pe care ar trebui sa le incerci:

Merlot – Acesta face parte din categoria vinurilor usor de baut. Merlot iese in evidenta prin gust bun si finete iar bautorii de vin neinitiati pot incepe cu acest minunat soi daca doresc sa cunoasca putin din arta vinului. Cultivat mai ales in Italia, Chile, Australia, Romania, California si Washington, soiul Merlot se situeaza pe locul al patrulea ca suprafata de cultivare in intreaga lume, dintre toate soiurile de vin. Aromele tipice vinului Merlot sunt pe baza de plante, prune si mure. O calitate a acestui tip de vin este faptul ca poate fi asociat cu orice fel de aliment si poate fi savurat atat la pranz, cat si la cina, indiferent de tipul de preparate servite.

Shiraz – Cunoscut si sub numele de Syrah in anumite parti ale lumii, Shiraz este unul dintre cele mai populare tipuri de vin rosu. Acesta creste mai mult in Australia, California si Valea Rhonului din Franta iar aromele sale puternice de coacaze negre sau din alte fructe negre salbatice il asociaza perfect cu o friptura de vita sau de vanat. Desi Shiraz nu este un soi de vin extrem de cautat, el este unul dintre cele mai adanci, intunecate si fine vinuri rosii din lume.

Cabernet Sauvignon – Considerat a fi unul dintre cele mai bune soiuri de vin din intreaga lume, soiul Cabernet Sauvignon este plantat in Australia, Chile, California si Franta. Acesta are arome bogate de coacaze, ardei gras si are o textura corpolenta dar ferma, cu o aderenta puternica. Cabernet Sauvignon se potriveste foarte bine cu orice tip de carne rosie preparat simplu.

Pinot Noir – Acesta este un soi de vin dificil de cultivat si este rareori amestecat. Pinot Noir are, insa, calitati extraordinare deoarece are un gust minunat si nu are nicio rugozitate iar aceste insusiri il plaseaza drept unul dintre cele mai nobile vinuri din lume. Pinot Noir creste, in special, in Austria, California, Franta, Oregon si Noua Zeelanda iar aromele sale sunt din cirese, prune si capsuni, amestecate cu putine frunze de ceai sau pamant umed. Structura sa este moale, proaspata si delicata si face o pereche buna cu un pui la gratar, miel, somon sau sushi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ