Cele mai mari pensii de serviciu din MAI: Cinci oameni au luat peste 20.000 lei net în luna iulie

| 17 aug, 16:58

Casa de Pensii a Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) a plătit între 18.200 lei şi aproape 24.000 lei net pentru 20 de persoane pe pensii de serviciu în luna iulie din anul 2020, în timp ce aproape 46.000 dintre beneficiarii pensiilor de serviciu au primit sub 5.000 lei brut lunar în luna iulie.

Cinci pensionari MAI au încasat pensii de serviciu de peste 20.000 de lei net în luna iulie, reiese din informaţiile primite de Economica.net de la MAI.

Oficiali ai ministerului nu au dorit să divulge funcţiile pe care le-au avut cei care primesc aceste pensii înainte de pensionare.

Peste 60% dintre cei înregistraţi la Casa de Pensii a MAI au avut în iulie pensii sub 5.000 de lei brut lunar.

Pensiile de serviciu din MAI sunt administrate de Casa de Pensii Sectorială a MAI.

Pensia de serviciu netă reprezintă pensia în cuantum brut, din care se deduce impozitul pe venit. Cota de impozit în cazul pensiilor militare este de 10%, iar venitul impozabil lunar se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ