Cele mai neobisnuite şi mai CIUDATE muzee ale lumii

| 31 mar, 2014

Din tot ceea ce pastreaza, aduna si expun oamenii, iata cateva colectii neobisnuite, care fac o figura aparte in universul muzeelor. In aceste cazuri, pasiunea pentru o idee a dus la rezultate cel putin surprinzatoare.

Muzeul National de Istorie a Funeraliilor

Houston, SUA

Iata o institutie care si-a propus sa celebreze bogata istorie a industriei pompelor funebre in America, in care scop a deschis, pe o suprafata de 4.000 mp, un muzeu “de profil”. Aici, cei interesati de ceremoniile care insotesc moartea pot descoperi lucruri cu adevarat captivante (pentru ei): o expozitie consacrata inmormantarii papilor, realizata in colaborare cu Vaticanul; o colectie de sicrie extravagante, cu un design plin de fantezie, in forma de masina, avion, pasare sau peste; o sectiune dedicata artei imbalsamarii cadavrelor in vremea Razboiului Civil; reconstituirea unui atelier de cosciuge din anul 1900 si alte asemenea atractii. Ma rog, nu e lipsit de interes, doar ca… parca nu e chiar genul de muzeu de vizitat impreuna cu copiii, cand acestia sunt inca mici, potrivit turismistoric.ro

Muzeul falusurilor
Húsavík, Islanda

Nici asta nu-i de vizitat cu copiii. Colectia cuprinde 209 penisuri provenind de la diferite specii de mamifere, de la balene si ursi albi pana la oameni. Institutia isi propune ca, intr-o buna zi, sa faca din studiul penisului o disciplina stiintifica (falologia) in toata regula si sa se ocupe serios de cercetari de profil. Deci, cine e interesat de o cariera in acest domeniu, are de unde porni – de la colectia adapostita in muzeul islandez.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ