Comasarea muzeelor, atenţie pericol de intoxicare!

| 20 dec, 2013

Isterie mare în presa română cu privire la un subiect inexistent de fapt. Unele surse media au scris cu litere de o schioapă că Guvernul Ponta vrea să distrugă cele mai importante muzee din Bucureşti prin comasarea lor.

 

De fapt, nu era nimic concret ci doar o discuţie informală la nivel de Guvern prin care muzeul Grigore Antipa ar fi urmat să beneficieze de o dezvoltare pe măsura potenţialului său. Însă din cauza intoxicării venite şi din partea PNL subiectul a produs panică inutilă în societate.

Pe scurt, totul a plecat de la lipsa spaţiului la muzeul Antipa pentru ca acesta să se poată dezvolta pe măsura potenţialului real. Prin urmare, la nivel de Guvern a fost o discuţie informală prin care să se identifice soluţii la această problemă. Una dintre soluţiile discutate a fost preluarea de către muzeul Antipa a clădirii Muzeului Ţăranului Român şi comasarea acesteia din urmă cu Muzeul Satului. O altă soluţie discutată a fost preluarea de către Ministerul Mediului a Muzeului Antipa pentru a beneficia de fonduri europene. Cu toate că nu s-a făcut nimic concret în acest sens, s-a instalat o panică inutilă în media, fiind alimentată şi de către liberali.

Cea mai vehementă intervenţie a fost a lui Puiu Haşotti, care a spus că dacă Ponta desfiinţează MŢR, ar fi la fel ca dărâmarea bisericilor de către Ceauşescu. O abordare similară a avut-o şi noul ministru al Culturii Gigel Ştirbu, însă în acest caz putem da vina pe lipsa de experienţă. Astfel, la investire Băsescu l-a somat pe ministrul Ştirbu să nu permită comasarea celor două muzee. Ministrul, în loc să aibă o abordare matură şi să se documenteze cu privire la subiect, a avut o intervenţie neinspirată care a dus la crearea unei isterii inutile.

Intervenţia premierului Ponta a calmat spiritele şi a tăiat elenul liberalilor. Premierul a declarat că nu s-a urmărit nicio clipă desfiinţarea Antipa, ci s-a dorit extinderea Muzeului cu bani europeni. Ponta a precizat că i-a explicat acest plan şi preşedintelui Băsescu, care a înţeles avantajele pentru dezvoltarea Muzeului Antipa. Premierul a mai spus că, probabil, după ce disputele politice vor înceta, directorii celor două muzee se vor întâlni şi vor discuta mai bine varianta dezvoltării ambelor instituţii. Măsura comasării ar schima doar managementul şi nimeni nu are nimic de pierdut.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 2013
cantautor
apropo de "cultura":
ar fi fost corect sa -ti intrebi nepotul din grupa mare,cum se scrie corect :"la somat"
vei avea o surpriza...
evident nu se va "schima" nimic...
cunostintele care trebuiau acumulate la timpul lor,nu se mai recupereaza..
20 dec, 2013
cantautor
vad ca va miscati partial repede..
ati face performanta,cred,in sport..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ