Jill Biden a vizitat Muzeul Satului, unde a primit cadou un set de bijuterii şi o icoană

| 21 mai, 2014

Soţia vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a vizitat miercuri Muzeul Satului 'Dimitrie Gusti', unde a primit cadou o brăţară şi un colier din partea soţiei preşedintelui, Maria Băsescu, dar şi o icoană din partea unui meşter popular.

Jill Biden îl însoţeşte pe Joe Biden într-o vizită oficială în România, marţi şi miercuri. Soţia vicepreşedintelui SUA şi-a început vizita, de aproximativ o oră, alături de Maria Băsescu şi de directoarea Muzeului Satului, Paulina Popoiu, fiind însoţită şi de una dintre surorile sale.

Soţia vicepreşedintelui a fost primită cu pâine şi sare în complexul muzeal 'Dimitrie Gusti'. Prima oprire a fost la o casă veche de lemn din localitatea Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud. După ce a vizitat locuinţa, grupul oaspeţilor s-a oprit pentru un scurt spectacol de cântece şi dansuri româneşti, susţinut de ansamblul 'Cununa Carpaţilor' de la Tinerimea Română, din Bucureşti, pe o scenă din aer liber.

Pentru că fluxul vizitatorilor nu a fost oprit în timpul manifestării oficiale, alături de Maria Băsescu şi Jill Biden s-au aşezat, la un moment dat, câţiva copii dintr-un grup care făcea turul gospodăriilor tradiţionale. Cele două doamne au vorbit apoi cu meşterii populari dintr-o curte din interiorul muzeului. Maria Băsescu i-a făcut cadou lui Jill Biden un colier şi o brăţară din mărgele albastre, în culoarea ţinutei sale, iar surorii acesteia, o brăţară în nuanţe de roşu, bijuterii lucrate manual şi expuse de o artistă.

Un moment emoţionant a fost când Jill Biden a îmbrăţişat-o pe Adela Petre, din Buzău, meşter popular în vârstă de 85 de ani, care practică arta ţesutului. Aceasta le-a întâmpinat pe Jill Biden şi Maria Băsescu în pragul unei case vechi din localitatea Ieud (Maramureş), pe care acestea au vizitat-o.

Jill Biden nu este prima personalitate din SUA primită de Adela Petre. Aceasta s-a întâlnit şi cu fosta primă doamnă a SUA Hillary Clinton. Pe Jill Biden, Adela Petre a descris-o ca fiind 'o femeie foarte sensibilă, o femeie foarte inteligentă', povestind că soţia vicepreşedintelui i-a urat să fie sănătoasă.

'Acest tur va rămâne în sufletul meu', a spus Jill Biden la finalul vizitei oficiale. 'Este frumos', a adăugat ea, declarându-se impresionată de arhitectura clădirilor din complex, dar şi de operele meşteşugarilor. Întrebată dacă ar petrece o vacanţă în România, dacă ar avea timp, ea a răspuns zâmbind: 'Dacă am avea timp. Nu cred că avem timp'.

Turul oficial pe care Jill Biden l-a făcut în ansamblul muzeal s-a încheiat cu o vizită în vechea biserică de lemn din Dragomireşti, Maramureş. Înainte de a intra în biserică, Jill Biden a admirat icoanele pictate de un meşter popular şi a primit o icoană cadou.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ