Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu NU este de acord cu comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Ţăranului

| 18 dec, 2013

Liberalul Gigel Ştirbu, învestit, marţi, în funcţia de ministru al Culturii, a declarat că nu este de acord cu comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Ţăranului Român (MŢR) din Bucureşti, afirmând că "MŢR este o instituţie emblematică" pentru spiritualitatea poporului român, transmite Mediafax.

"Este vorba de o iniţiativă a Ministerului Mediului, care doreşte să preia Muzeul Antipa şi, odată cu preluarea acestui muzeu, Muzeul Antipa, doreşte şi clădirea Muzeului Ţăranului Român care se află la o distanţă relativ mică, dar este vorba numai de clădire. Patrimoniul, exponatele, toate ar urma ca noi să le ducem în altă parte, eventual la Muzeul Satului sau în altă parte. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva, pentru că Muzeul Ţăranului Român este o instituţie de cultură, o instituţie emblematică pentru spiritualitatea acestui popor", a declarat Gigel Ştirbu.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că încă nu a preluat Ministerul Culturii, precizând că, în acest moment, nu este "foarte la curent" cu iniţiativa care prevede comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Ţăranului Român. "(...) Eu mâine (miercuri, n.r.) probabil voi face procesul verbal de predare-primire cu fostul ministru, eu nu sunt în momentul de faţă foarte la curent cu această iniţiativă, numai din discuţiile pe care le-am avut telefonic şi foarte pe scurt cu colegii mei de la minister", a mai precizat Ştirbu.

De asemenea, acesta a subliniat că preşedintele României, Traian Băsescu, la jurământ, l-a întrebat dacă este de acord cu această iniţiativă. "(...) domnia sa a înţeles că eu sunt de acord. Ferească Dumnezeu, cum puteam să fiu de acord cu aşa ceva nefiind încă ministru. (...) Nu voi fi de acord cu trecerea clădirii Muzeului Ţăranului Român la Ministerul Mediului şi, implicit, cu mutarea acestui patrimoniu de o însemnătate inestimabilă pentru tot ceea ce înseamnă spiritualitatea şi tradiţia poporului român", a mai precizat acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ