Centrul Capitalei, blocat de proteste: 2.000 de taximetre acum în Piaţa Victoriei

| 21 mar, 11:17

Peste 2.000 de taximetriști s-au strâns joi dimineața în Piața Victoriei, la chemarea Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România. Protestatarii cer interzicerea aplicațiilor de pe tablete și smartphone-uri care permit utilizatorilor să comande servicii de transport.

Nemulțumiți de Legea Taximetriei, protestatarii au adus 2.000 de mașini din întreaga țară în fața guvernului. Între timp, mii de bucureșteni sunt blocați în trafic la ora de vârf a dimineții în drum spre birou ori spre școală, din cauza restricțiilor impuse de poliție în zona centrală.

"COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane", se arată în comunicatul transportatorilor.

La protest participă transportatori autorizaţi aparţinând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.

"Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Taximetriștii sunt nemulțumiți de serviciile de ridesharing precum Uber și Bolt, pe care le acuză de „piraterie”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ