Centura de ocolire a municipiului Târgu Mureş către Reghin realizată cu bani europeni

| 07 mai, 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a anunţat, că în luna iunie va fi organizată licitaţia pentru desemnarea constructorului centurii de ocolire a municipiului Târgu Mureş către Reghin, în valoare de 67 de milioane de euro ca urmare a accesării unui proiect european pe POS Transporturi.

În luna iunie va fi organizată licitaţia pentru desemnarea constructorului centurii de ocolire a municipiului Târgu Mureş către Reghin. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre. Acesta a precizat că valoarea contractului va fi de 67 milioane de euro şi se va face în urma accesării unui proiect european pe POS Transporturi.

Potrivit lui Dobre, proiectul propriu-zis costă 56 de milioane de euro, la care se adaugă încă 11 milioane de euro pentru consultanţă de specialitate şi că în acest fel investiţiile atrase în ultima perioadă în judeţul Mureş, din fonduri europene şi guvernamentale, se ridică la circa 85 de milioane de euro.

"Important este că se deschide, începând cu luna iunie, perspectiva intrării în judeţul Mureş a încă 56 de milioane de euro, care vor fi la dispoziţia furnizorilor de materii prime şi materiale. Din punctul meu de vedere, agenţii economici trebuie să se pregătească foarte serioase. Mai sunt încă 11 milioane de euro pentru consultanţă", a arătat Ciprian Dobre cuantumul banilor ce ar urma să fie investiţi în judeţ.

Acesta a precizat că din valoarea proiectului centurii de ocolire a Târgu Mureşului 90% este sumă nerambursabilă prin POS Transporturi. Centura de ocolire a municipiului Târgu Mureş către Reghin măsoară 11,6 kilometri

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ