Descoperire rară: O nouă specie de mamifer a fost identificată de cercetători FOTO

| 15 aug, 2013

Cercetători americani au anunţat joi descoperirea unei noi specii de mamifere, fapt rar în ultima vreme. Este vorba de un animăluţ de mărimea unui raton cu figură de ursuleţ, numit de cercetători olinguito, relatează Associated Press.

Olinguito (Bassaricyon neblina) poate fi întâlnit în zone montane împădurite din Ecuador sau Columbia, unde face plimbări prin copaci îndeosebi noaptea - de aceea fiind văzut rar - şi se hrăneşte cu fructe. "Arată ca un fel de încrucişare între un ursuleţ de pluş şi o pisică de casă", a explicat Kristopher Helgen, cercetător la institutul Smithsonian.

Micul mamifer cântăreşte în jur de un kilogram şi are dimensiuni mai mici, coada mai scurtă, faţa mai rotundă şi blăniţa mai deasă decât olingo, un carnivor care trăieşte în pădurile tropicale din America latină şi cu care a fost confundat totuşi multă vreme.

Un exemplar al speciei nou descoperite a trăit o vreme la grădina zoologică din Washington care ţine de institutul Smithsonian, fiind luat drept un olingo. "Ringerl" a fost dusă de la o grădină zoologică la alta din SUA, între 1967 şi 1976, în încercarea zadarnică de a o împerechea, pentru ca cercetătorii să-şi dea seama acum că nu era 'fiţoasă', ci pur şi simplu făcea parte din altă specie.

Descoperirile de specii noi nu sunt un lucru rar, dar de regulă este vorba de animale mici şi nu din clasa mamiferelor. Cea anunţată joi este prima de acest gen după 35 de ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ