Un mamifer extrem de rar a fost zărit din nou după 115 ani!

| 14 noi, 2013

Începând cu anul 1898 cercetătorii au căutat în continuu indivizi aparţinând unei specii unice şi misterioase de rozătoare. După 115 de ani de căutări, mamiferul a fost văzut din nou! Un exemplar din această specie rară şi-a făcut apariţia în faţa uşii sediului celor de la El Dorado Nature Reserve din Columbia.

Şobolanul de copac cu creastă roşie (Santamartamys rufodorsalis) a stat aproximativ două ore în faţa sediului, timp în care voluntarii au făcut primele poze unei creaturi despre care s-a crezut că nu mai există.

Animalul a fost redescoperit de Lizzie Noble şi Simon McKeown, doi voluntari ai rezervaţiei care se ocupă de monitorizarea amfibienilor aflaţi în pericol de dispariţie.

În prezent, Uniunea Naţională pentru Conservarea Naturii va declara specia şobolanului de copac cu creastă roşie ca fiind pe cale de dispariţie şi va fi protejată prin lege.

Problema actuală a supravieţuirii acestei specii o reprezintă invazia pisicilor sălbatice care vânează fauna indigenă. ONG-ul german ZGAP a fost cel care a atras atenţia asupra acestei probleme.

Până acum, specia era cunoscută datorită a două specimene colectate în 1898.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ