Cercetătorii americani, îngrijoraţi de evoluţia inteligenţei artificiale

| 15 ian, 17:57

Sute de oameni de știință, printre care și Stephen Hawking, au lansat un apel inedit. Aceștia au semnat o scrisoare deschisă, prin care vor să atragă atenția asupra riscurilor evoluției inteligenței artificiale. În plus, ei vor să se asigure că viitoarele descoperiri din acest domeniu vor fi benefice pentru omenire.

 

"Există de acum un larg consens potrivit căruia cercetările din domeniul inteligenţei artificiale continuă să progreseze şi că impactul lor asupra societăţii cel mai probabil va creşte", au adăugat semnatarii scrisorii. Aceștia au vorbit și despre posibilitatea eradicării unor boli și a sărăciei.

"Ţinând cont de potenţialul mare pe care îl are inteligenţa artificială, este important să analizăm felul în care societatea poate să profite de beneficiile sale, dar şi cum vom putea să evităm capcanele", au adăugat ei.
Apelul a fost publicat recent de Future of Life Institute, un ONG american din care fac parte astrofizicianul britnic Stephen Hawking. În doar câteva zile de la publicare, peste 700 de cercetători și manageri de firme au semnat scrisoarea deschisă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ