Cererea lui Remus Cernea, respinsă: Delfinii nu vor fi declarați drept persoane non umane

| 13 mai, 17:12

Deputații au respins miercuri proiectul lui Remus Cernea care făcea referire la declararea delfinilor drept persoane non umane. Cernea argumenta că delfinii salvează vieți și comunică complex cu zeci de mii de sunete.

Propunerea a fost respinsă cu 192 de voturi contra și 72 pro.

Cernea a spus în plen că "progresul moral al unei societăţi se recunoaşte prin felul în care sunt tratate femeile şi animalele în acea societate. Tocmai pentru că şi în ţara noastră şi în foarte multe alte locuri din lume se petrec scene de cruzime faţă de animale, şi în mod special faţă de delfini, am iniţiat acest proiect".

Deputatul susținea că știe că proiectul de lege nu va trece, principala problemă fiind de natură juridică, mai ales că un concept de persoane non umane nu se regăsește în Constituție, drept urmare va depunde un alt proiect pentru protecția delfinilor, conform BTV.

"Problematica aceasta a protecţiei animalelor este într-adevăr importantă pentru legislaţia noastră, avem nevoie de o lege care să confere mai multă protecţie animalelor, e adevărat, dar forma în care a fost propusă această modificare lasă de dorit. Pe lângă, să zicem aşa, fantasmagoria de declarare ca persoane non umane a unor mamifere, vreau să vă spun că şi eu am acasă trei câini şi un motan şi sunt extrem de inteligenţi şi comunică între ei, de ce nu considerăm că pot să îşi pună şi nume? Nu ştim noi ce se întâmplă cu adevărat dincolo de acele schimburi de sunete dintre animale", este de părere deputatul Daniel Iane.

 

Citeşte şi: Delfin cu DOUĂ CAPETE pe o plajă din Turcia! Cum arată creatura care a băgat spaima în turişti

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ