Cererea pentru începerea urmăririi penale a lui Vosganian, respinsă de senatorii jurişti

| 01 oct, 2013

Senatorii juriştii au respins cererea DIICOT pentru începerea urmăririi penale a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de complot şi subminarea economiei naţionale. Avizul comisiei juridice va ajunge ulterior în plenul Senatului.

Liberalii, alături PPDD şi un social-democrat au votat împotriva cererii de urmărire penală, în timp ce trei senatori PSD şi PDL s-au pronunţat pentru, iar reprezentantul UDMR a lipsit de la şedinţă. Potrivit pedelistului Alin Tişe, Toni Greblă este social-democratul care a votat pentru respingerea cererii DIICOT. În explicaţia senatorului PNL Cătălin Boboc, scorul strâns, de 5-5, face ca plenul Senatului să decidă, de facto, dacă se dă liber la începerea urmăririi penale a lui Vosganian.

"Este pentru prima dată când unui senator i se acordă trei săptămâni pentru a-şi organiza apărarea. Senatul nu este un detaliu procedural, ci face parte din procedură. În mod greşit se crede că Senatul dă doar un aviz şi dacă e negativ împiedică actul justiţiei. Am pledat pentru faptul că tot ce am întreprins în 2008-2009 era responsabilitatea mea de ministru, care este obligat să rezolve problemele sociale şi să slujească interesul de ansamblu al economiei. Am socotit că acest referat, care e un fel de rechizitoriu, este un gest de dispreţ la adresa Senatului, care nu e un ghişeu care dă avize, este un for de decizie", a declarat Vosganian, la finalul şedinţei comisiei juridice.

DIICOT a cerut începerea urmăririi penale a ministrului Economiei şi a vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu, ambii fiind acuzaţi de subminarea economiei naţionale. Ulterior, Vosganian a publicat, pe blogul său, o serie de note prin care a cerut senatorilor să nu voteze începerea urmăririi penale.

"Având în vedere caracterul eminamente politic al deciziilor luate de mine, absenţa oricăror indicii, oricât de slabe, privind vreo posibilă activitate infracţională a mea de complot şi de subminare a economiei naţionale, reaua-credinţă manifestată a procurorului de caz în distorsionarea grosolană a sensului clar al înscrisurilor, am onoarea să îi rog pe distinşii colegi senatori să nu voteze cererea de urmărire penală a mea pentru presupusul complot şi pentru presupusa subminarea economiei naţionale", se arata în notele ministrului, publicate pe blogul său.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ