Cerinţele UDMR, respinse. Modificarea legii administraţiei publice nu a fost susţinută decât de maghiari

| 04 oct, 14:40

Surpriză pentru UDMR din partea aleşilor social-democraţi. Aceştia nu le-au mai susţinut proiectul de lege prin care limba maghiară putea fi folosită în administraţie şi în localităţile unde minoritatea reprezenta 10 la sută din populaţie, în loc de 20 la sută.

Modificările dorite de UDMR au fost respinse în comisiile din Camera Deputaţilor. A fost, însă, prilej de scandal între parlamentari.

Votul dat în comisiile parlamentare de specialitate nu este unul surprinzător. Proximitatea centenarului Marii Uniri dar şi calculele politice de ultim moment i-au făcut pe cei de la PSD să se replieze şi să nu mai susţină partenerul parlamentar.

Grupul minorităţilor, prin vocea Marianei Popescu, a anunţat că susţine acest proiect de lege, iar la vot, cei de la PSD s-au raliat poziţiei PNL şi USR şi au votat împotriva acestui raport.

Cei de la UDMR s-au confruntat şi cu acuzaţii de neconstituţionalitate din partea reprezentantei comunităţii macedonene, Mariana Popescu. Aceasta a susţinut că schimbarea pragului de la 20 la 10 la sută ar încălca o serie de acte internaţioanle la care România este semnatară dar şi Constituţia României.

Raportul urmează să fie introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, care nu este cameră decizională.

Tag-uri: cerinte UDMR, psd, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ