Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen, dar ar putea fi valabil pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză

| 13 dec, 18:05

Coaliţia discută, luni, forma proiectului de lege privind certificatul verde, între liberali şi social-democraţi existând divergenţe pe acest subiect. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila declara, recent, că se lucrează la un nou proiect de lege, diferit de cel al PNL, blocat în comisii, la Camera Deputaţilor.

 

Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen, liberalii respingând această variantă însă este posibil să se elibereze unul provizoriu, după prima doză de vaccin, au precizat surse politice.
Partidele din coaliţie trebuie să clarifice toate elementele legate de certificatul verde, în special impactul bugetar al testării gratuite a angajaţilor.
Potrivit unor surse politice, PNL nu este de acord ca certificatul verde să se aplice celor care fac testul antigen, dar ar putea să se aplice celor care fac prima doză de vaccin, iar până la a doua doză, să fie eliberat un certificat temporar.
Este posibil ca proiectul să includă şi posibilitatea testării la privat. Partidele vor să analizeze şi impactul bugetar al acestor prevederi, inclusiv în privinţa numărului de zile pentru testarea gratuită.
Liberalii nu sunt de acord nici cu modificarea numelui certificatului verde în certificat COVID, pentru că ar produce confuzie în rândul cetăţenilor şi nici nu ar respecta prevederile europene privind introducerea acestui certificat.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma, săptămâna trecută, că statul ar putea asigura pentru o perioadă de 42-45 de zile testarea persoanelor nevaccinate în vederea obţinerii certificatului verde, Rafila arătându-se împotriva "ameninţării şi şantajului", potrivit News.ro.
Rafila mai anunţa posibilitatea generării de vouchere cu valoare fixă, pe care nevaccinaţii să le poată folosi la medicul de familie sau la farmacie ori laboratoare de analize care să fie conectate la sistemul informatic naţional şi să poată genera în scurt timp certificatul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ