Chello Central Europe, ce deţine Minimax, MGM şi TV Paprika, închide birourile din Bucureşti

| 05 iul, 2013

Compania Chello Central Europe îşi restructurează operaţiunile din România, birourile sale din Bucureşti urmând să fie închise începând din 30 septembrie, potrivit unui comunicat de presă.

"În ultimii ani, Chello Central Europe a făcut un progres semnificativ în optimizarea şi creşterea continuă a eficienţei operaţiunilor sale. În cadrul acestui proces de optimizare, societatea a decis să restructureze operaţiunile sale din România. Începând cu septembrie 2013, activităţile de vânzări şi marketing ale canalelor Chello Central Europe vor fi desfăşurate printr-o structură de agenţie, iar birourile sale din Bucureşti vor fi închise", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, biroul din Bucureşti al Chello Central Europe va funcţiona până în 30 septembrie 2013, dată până la care va fi anunţat agentul desemnat pentru a derula operaţiunile companiei în România.

"Restructurarea nu va afecta conţinutul şi serviciile actuale ale celor 7 canale TV din România ale societăţii, iar pe termen mediu-lung, îşi propune să îmbunătăţească şi să extindă în continuare aceste servicii", se mai spune în comunicat.

Chello Central Europe face parte din Chellomedia, divizia de conţinut a Liberty Global plc. Chello Central Europe este producător şi distribuitor al 11 televiziuni şi este prezent în 13 ţări din regiunea Europei Centrale. În România, Chello Central Europe operează mai multe televiziuni, între care Minimax, Megamax, TV Paprika, FilmCafe, MGM, Sport1 şi SportM.

Biroul de la Bucureşti al companiei este condus de Anda Mânza, care a fost numită în funcţia de Country Manager al Chello Central Europe România în 2011, în locul lui Dorian Ciubuc.

Operaţiunile în România ale Chello Central Europe sunt desfăşurate prin intermediul societăţii Chello Networks SRL, care în 2011 a avut o cifră de afaceri netă de 3.497.573 de lei şi un profit net de 62.807 de lei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pe de altă parte, presa internaţională a anunţat, în luna mai, că grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. şi-a scos la vânzare divizia de conţinut - Chellomedia -, care operează mai multe televiziuni, inclusiv în România. Această tranzacţie ar putea aduce Liberty Global o sumă estimată la 800 de milioane de dolari - 1 miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate companiei, citate la momentul respectiv de The Wall Street Journal şi de Broadband TV News.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ