Chestorul Liviu Vasilescu este noul șef al Poliţiei Române

| 21 aug, 17:46

Noul șef al Poliției Române este chestorul Liviu Vasilescu, fostul şef al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale, anunță Realitatea TV.

Poliția Română are un nou șef, în persoana lui Liviu Vasilescu, fostul șef al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale.

Liviu Vasilescu fusese schimbat din funcția de șef al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției din România, în aprilie 2018, și mutat la Direcția de Arme și Muniții.

Potrivit surselor G4Media, Direcția de Operațiuni Speciale era una dintre instituțiile-cheie cu care lucra DNA după decizia Curții Constituționale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale.

Miza schimbării conducerii DOS ar fi fost dorința lui Liviu Dragnea de a avea control asupra acestei structuri esențiale din Poliția Română în relația cu DNA.

Funcţia de inspector-şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române rămăsese vacantă din luna iulie. La momentul respectiv, Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne, în contextul cazului Caracal.

„Am propus demiterea şefului Poliţiei Române, care este lângă mine, a prefectului judeţului, care trebuia să colaboreze cu inspectoratul de aici. (…) Trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Ancheta este o anchetă complexă, şi atunci (…) eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta”, a declarat fostul ministru de Interne, în iulie, la Caracal.

Ioan Buda l-a completat spunând că a luat act de demiterea sa pentru intervenţia defectuoasă în cazul crimelor de la Caracal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ