CHILE a câștigat în premieră Copa America, după o victorie la loviturile de departajare cu Argentina

| 05 iul, 10:24

Chile a câștigat în premieră Copa America la fotbal, sâmbătă seara, pe Estadio Nacional din Santiago de Chile, după ce a învins Argentina cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, scorul fiind egal, 0-0, la finalul celor 90 de minute regulamentare și al prelungirilor.

La penalty-uri, toți chilienii care au executat au marcat, Matias Fernandez, Arturo Vidal, Charles Aranguiz și Alexis Sanchez, în timp ce Leo Messi a fost singurul care a transformat pentru selecționata ''Albiceleste'', iar Gonzalo Higuain și Ever Banega au ratat.

Înaintea acestei finale, Chile învinsese o singură dată Argentina în 38 de partide oficiale.

Chile și-a adjudecat trofeul după ce a pierdut patru finale ale competiției înființate în 1916, în timp ce Argentina a ratat șansa de a-și trece în palmares al 15-lea trofeu și a egala recordul deținut de Uruguay, campioana de acum patru ani.

Argentina pierde a doua finală consecutivă, după ce anul trecut a fost învinsă de Germania cu 1-0, după prelungiri, la Cupa Mondială din Brazilia.

Ediția a 44-a a campionatului sud-american interțări la fotbal, Copa America 2015, a avut loc în Chile, în perioada 11 iunie — 4 iulie, cu participarea a 12 echipe, dintre care două invitate, Mexicul și Jamaica.

Finala a fost una strânsă, tensionată, în care cele două echipe nu au reușit să-și impună jocul decât pentru scurte perioade de timp, iar ocaziile create au fost destul de puține.

Evoluția oaspeților a fost influențată și de accidentarea lui Angel Di Maria, în minutul 29. Argentina a avut ocaziile mai clare, mai ales prin Aguero (19), a cărui lovitură de cap a fost respinsă de portarul Bravo, și prin Higuain (90+3), care a reluat în plasa laterală centrarea lui Lavezzi. Messi nu a putut să-și facă jocul său obișnuit, fiind marcat mai tot timpul de doi-trei jucători chilieni. Selecționerul echipei chiliene, argentinianul Jorge Sampaoli, a ales să alinieze o formulă cu cinci mijlocași, pentru a aglomera centrul terenului.

De partea cealaltă, Vidal a semnat prima șansă a gazdelor (11), iar Alexis Sanchez a amenințat poarta lui Romero cu un șut care a trecut puțin pestte transversală (82). Tot Alexis a fost aproape de a fructifica o eroare a lui Mascherano (105), dar a fost din nou imprecis.

Chile — Argentina 0-0, după prelungiri; 4-1 la loviturile de departajare

Au executat în ordine loviturile de departajare: Matias Fernandez 1-0 (gol), Lionel Messi 1-1 (gol), Arturo Vidal 2-1 (gol), Gonzalo Higuain 2-1 (ratare — peste poartă), Charles Aranguiz 3-1 (gol), Ever Banega 3-1 (ratare — apără Claudio Bravo), Alexis Sanchez 4-1 (gol)

Santiago de Chile, Estadio Nacional: 45.693 spectatori

Copa America 2015 — finala

Au evoluat echipele:

Chile: Claudio Bravo — Mauricio Isla, Gary Medel, Francisco Silva, Jean Beausejour — Charles Aránguiz, Marcelo Díaz, Arturo Vidal — Jorge Valdivia (Matias Fernandez, 74), Eduardo Vargas (Angelo Henriquez, 94), Alexis Sánchez. Selecționer: Jorge Sampaoli.

Argentina: Sergio Romero — Pablo Zabaleta, Nicolas Otamendi, Martín Demichelis, Marcos Rojo — Lucas Biglia, Javier Mascherano, Javier Pastore (Ever Banega, 80) — Lionel Messi, Sergio Aguero (Gonzalo Higuain, 73), Angel Di Maria (Ezequiel Lavezzi, 29). Selecționer: Gerardo Martino.

Arbitru: Wilmar Roldan (Columbia).

Cartonașe galbene: Francisco Silva (24), Gary Medel (34), Marcelo Diaz (44), Marcos Rojo (55), Javier Mascherano (55), Charles Aranguiz (86), Ever Banega (91).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ