Cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade

| 12 dec, 2014

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter a zguduit vineri trei regiuni - Arica y Parinacota, Tarapacá şi Antofagasta - din nordul Republicii Chile, fără a provoca pierderi considerabile, au informat autorităţile, potrivit EFE.

Seismul s-a produs la ora 09:35 (12:35 GMT), la 33,5 kilometri adâncime, iar epicentrul său a fost localizat la 79 kilometri vest de Pisagua şi la circa 1.900 de Santiago, a informat Centrul Seismologic Naţional din cadrul Universităţii din Chile.

Institutul American de Geofizică (USGS) a anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de 11 kilometri, cu magnitudinea 5,3.

La 1 aprilie, aceste trei regiuni au fost zguduite de un cutremur de 8,3 grade, care a ucis mai multe persoane şi a provocat serioase pierderi materiale. Seismul a fost urmat de un tsunami, care a obligat la evacuarea a aproape un milion de persoane din zonele de coastă chiliene.

Tag-uri: chile, cutremur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ