Chinezii au dat 4,72 miliarde de dolari pe compania americană Smithfield

| 29 mai, 2013

Compania americană Smithfield Foods, prezentă şi în România din anul 2004, a fost preluată de chinezi pentru suma de 4, 72 de miliarde de dolari.

Shuanghui International Holdings Ltd., cel mai mare producător chinez de carne de porc, va plăti 34 de dolari pe fiecare acţiune cumpărată de la compania americană Smithfield Foods. Tranzacţia ar urma să se încheie în a doua jumătate a anului.

Consiliile de Administraţie ale celor două companii au aprobat în unanimitate tranzacţia, care are însă nevoie şi de aprobarea acţionarilor Smithfield. De asemenea, tranzacţia ar urma să fie investigată de Comisia pentru investiţii străine în SUA, având în vedere că valoarea totală a tranzacţiei, 7,1 miliarde de dolari inclusiv datoriile Smithfield, este cea mai mare preluare a unei companii americane de către o companie chineză.

"Această tranzacţie păstrează vechiul Smithfield, doar cu mai multe oportunităţi şi noi pieţe", a declarat directorul general de la Smithfield, Larry Pope. "Aceasta nu este o strategie pentru a importa carne de porc din China în SUA ci pentru a exporta America în lume", a adăugat Pope.

Shuanghui are 13 facilităţi şi produce peste 2,7 milioane tone de carne pe an. Potrivit acordului convenit, nu vor avea loc închideri de facilităţi Smithfield, actuala echipă managerială va rămâne în funcţie iar de asemenea firma chineză va onora toate acordurile colective cu angajaţii Smithfield. Compania are aproximativ 46.000 de angajaţi.

În România, Smithfield Ferme este o companie de producere în sistem integrat a suinelor, care îşi desfăşoară activitatea în regiunea Banat, din anul 2004, şi care este parte a Smithfield Foods, cea mai mare companie de creştere a porcinelor şi procesare a cărnii de porc din lume.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ