Chirițoiu: Foștii angajați ai Consiliului Concurenței nu mai pot lucra la companiile pe care le-au investigat

| 11 feb, 12:48

Angajații Consiliului Concurenței care părăsesc instituția nu vor mai putea lucra la companiile pe care anterior le-au investigat, a declarat, joi, președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, la conferința PRIA Competition.

Aceasta este una dintre modificările aduse legislației din sectorul concurenței în ultimii doi ani.

"Personalul are anumite restricții, respectiv un angajat care părăsește instituția trebuie, timp de trei ani, să notifice dacă dorește un alt job. În cazul în care Consiliul Concurenței consideră că, dacă ar lucra la acea firmă, persoana respectivă ar fi în conflict de interese, se poate opune. Angajații noștri nu vor putea merge să lucreze la companii pe care le-au investigat, plecând cu informații din interior", a precizat Chirițoiu.

O altă modificare legislativă a vizat posibilitatea ca o companie investigată să își recunoască vina înainte de finalizarea anchetei, beneficiind astfel de o reducere a pedepsei.

"Această metodă este intens folosită în alte țări. De când a fost preluată în legislația noastră, anul trecut, numărul firmelor care și-au recunoscut vinovăția a crescut, astfel am reușit să finalizăm unele cazuri mult mai devreme", a completat Chirițoiu.

El a adăugat că, după modificările aduse legislației din domeniul concurenței în ultimii doi ani, aceasta a ajuns la nivel european.

"Unde stăm mai prost decât și-ar dori UE este partea financiară. Suntem extrem de constrânși cu ceea ce putem face cu bugetul nostru", a menționat președintele Consiliului Concurenței.

Președintele autorității de concurență, Bogdan Chirițoiu, a participat, joi, la conferința PRIA Competition, în cadrul căreia s-au dezbătut noutățile legislative în ceea ce privește concurența, precum și analize și studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență de anul trecut.

Conferința, organizată de PRIA Events, reprezintă cel mai important eveniment dedicat concurenței și aduce laolaltă reprezentanți ai Consiliului Concurenței și ai altor autorități ale statului, reprezentanți ai camerelor de comerț și ambasadelor, reprezentanți din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar și piața farmaceutică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ