Chiriile în București scad în această toamnă, chiar dacă studenții revin în oraș

| 03 sep, 2013

Revenirea studenţilor din vacanţă nu va mai influenţa piaţa chiriilor din Bucureşti în această toamnă, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi, astfel că analiştii se aşteaptă la o scădere a chiriilor în următoarea perioadă, potrivit unui raport lunar de monitorizare realizat de proprietarii unui site de imobiliare pe baza tuturor anunţurilor publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe internet.

"Toamna acestui an nu va fi una prea profitabilă pentru proprietari, având în vedere că piaţa este invadată de oferte, iar preţurile sunt mai mici decât în luna august din 2012 sau din 2011. Dacă în anii anteriori venirea studenţilor mai ridica chiriile, în 2013 acest fenomen nu mai influenţează preţurile", susţin autorii raportului, citați de Agerpres.

În luna august a acestui an, pe piaţa închirierilor s-au înregistrat 2.889 de oferte noi, ceea ce reprezintă o creştere de 10,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. 

Aşadar, luna trecută cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere, respectiv 1.219 oferte. Tot în luna august, circa 1.043 de bucureşteni şi-au dat spre închiriere garsonierele. În cazul locuinţelor cu 3 camere, numărul ofertelor noi a fost de 513, iar pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numărul ofertelor a fost de 114 unităţi.

"În condiţiile în care oferta a crescut pe piaţa închirierilor cu peste 10% în ultima lună, proprietarii au fost nevoiţi să reducă chiriile în speranţa că nu vor rămâne cu apartamentele goale", se mai arată în raport.

Cea mai mare reducere de preţ din ultima lună, dar şi din ultimul an, a fost aplicată de proprietarii apartamentelor cu 2 camere, care au cerut în luna august 2013 o chirie de 308 euro, cu 4% mai puţin decât în iulie 2013 sau august 2012.

În august 2013, chiriaşii puteau plăti 222 de euro pentru o garsonieră, ceea ce însemna o ajustare de 1% faţă de luna precedentă şi o reducere de 2% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. În ceea ce priveşte chiria medie pentru un apartament cu 3 camere, în august 2013 aceasta a scăzut cu 1% faţă de luna precedentă şi a crescut cu 1% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

Totodată, în ultima lună, proprietarii au solicitat chirii pentru apartamentele cu 4 camere cu 0,15% mai mici decât in iulie 2013, şi mai mari cu 12% faţă de luna august 2012.

AnunturiParticulari.ro a fost lansat în anul 2001 de compania Agentie.net şi constă în monitorizarea tuturor anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisa şi pe internet. Statistica are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ