Cîțu, despre spectacolele-pilot: Este primul pas din revenirea la normalitate, datorită românilor care s-au vaccinat

| 17 mai, 18:24

Prima zi de mare relaxare vine și cu întoarcerea spectacolelor pe scenă, cu publicul în sală. Două mari instituții culturale au spectacole pilot sâmbătă seara. La București și la Cluj, românii vaccinați sunt în sălile de teatru și operă. La Teatrul național din București, în public e și premierul Florin Cîțu. El a spus că aceste evenimente sunt posibile datorită românilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

 

„Vreau să le mulţumesc românilor pentru că împreună am trecut printr-un an dificil, împreună am purtat mască, împreună am păstrat distanţarea socială, împreună ne-am vaccinat, vreau să le mulţumesc că au înţeles că avem o campanie de vaccinare care continuă şi astăzi avem un număr record de persoane vaccinate, 120.000 de persoane vaccinate. Campania continuă, românii au înţeles că singura soluţie de ieşire din pandemie o reprezintă vaccinarea”, a spus Cîţu înainte de spectacolul „Dineu cu proşti”, de la TNB.
„În această seară sunt foarte fericit să fiu la acest spectacol, eveniment-pilot. De la 1 iunie vom da drumul la mai multe evenimente, cu anumite reglementări, dar începem. Este primul pas din revenirea la normalitate, un pas important pe care România îl face şi cred că este prima ţară din Uniunea Europeană care face acest pas, datorită românilor”, a adăugat el.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, desfăşurarea a 4 evenimente test/pilot în domeniul cultural, cu o limită de cel mult 70% din capacitatea spaţiului, potrivit Digi24.ro.
Un prim eveniment a avut loc vineri seara, la Opera Națională București, alte două au loc sâmbătă seara, iar cel de-al patrulea, în aer liber, programat pentru duminică, a fost amânat pentru săptămâna viitoare din cauza condițiilor meteo.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ