CIA critică Wikileaks pentru publicarea documentelor secrete. Cine ar fi la originea scurgerii de informaţii

| 09 mar, 15:12

CIA-ul a acuzat Wikileaks de punerea în pericol a americanilor, ajutarea rivalilor Statelor Unite şi împiedicarea luptei împotriva ameninţărilor teroriste, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

Purtătorul de cuvânt al CIA-ului nu a putut confirma autenticitatea materialelor publicate de Wikileaks privind presupuse operaţiuni de atacuri cibernetice întreprinse de agenţia de informaţii americană.

Cu toate acestea, Heather Fritz Horniak, purtătorul de cuvânt al agenţiei de informaţii americane, a afirmat: ”Publicul american nu ar trebui să fe alarmat de orice dezvăluire făcută de Wikileaks ce are scopul de a afecta abilitatea comunităţii de informaţii de a proteja America împotriva teroriştilor şi altor adversari”.

 

”Asemenea destăinuiri dăunează nu numai angajaţilor SUA şi operaţiunilor acestora, echipând de asemenează adversarii cu unelte şi informaţii pentru a ne pune în pericol”, a spus aceasta.

Horniak a apărat operaţiunile cibernetice ale CIA-ului.

”Intră în atribuţiile CIA-ului să fie inovator”, a adăugat purtătorul de cuvânt al agenţiei de informaţii.

 

Companii care au contracte cu CIA sunt la originea dezvăluirilor WikiLeaks

Companii care au contracte cu Agenţia Centrală de Informaţii din Statele Unite se află la originea recentelor dezvăluiri de documente făcute de site-ul pentru transparenţă WikiLeaks, afirmă oficiali din cadrul serviciilor de securitate americane, citaţi de site-ul agenţiei Reuters.
Doi oficiali care au preferat să păstreze anonimatul au declarat că agenţiile de informaţii americane ştiau de la sfârşitul anului 2016 despre sustragerea unor informaţii care au ajuns la WikiLeaks.

Unul dintre oficialii citaţi a declarat că informaţiile au fost sustrase de companii care au contracte cu CIA, iar acum se încearcă identificarea persoanelor care aveau acces la aceste documente.

Site-ul pentru transparenţă WikiLeaks a dezvăluit marţi 8.761 de documente secrete ale CIA. Potrivit unor documente, Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor. De asemenea, CIA ar utiliza Consulatul american din oraşul german Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi pentru lansarea de atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China.

Casa Albă a transmis că preşedintele Donald Trump este "extrem de preocupat" în legătură cu vulnerabilităţile de securitate care au condus la sustragerea documentelor CIA. "Oricine dezvăluie informaţii secrete va fi tras la răspundere în cel mai înalt grad", a declarat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite.

Tag-uri: CIA, Wikileaks
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ