Ciclism: Lance Armstrong şi-a încheiat socotelile cu justiţia, acceptând să plătească 5 milioane dolari despăgubiri

| 23 apr, 09:21

Fostul star al ciclismului Lance Armstrong şi-a încheiat socotelile cu justiţia americană, după ce a acceptat să plătească 5 milioane de dolari despăgubiri unuia din foştii săi sponsori, care îi cerea 100 de milioane de dolari daune pentru că a recurs la dopaj.

"Sunt fericit că am rezolvat această afacere şi pot să-mi văd în continuare de viaţa mea", a declarat Armstrong, în vârstă de 46 de ani, după cinci ani de la recunoaşterea faptelor de dopaj.

Reputaţia sa va rămâne pentru totdeauna distrusă, iar palmaresul său de şapte victorii consecutive în Turul Franţei, din 1999 până în 2005, şi de "rege" al ciclismului a fost radiat.

Cu câteva săptămâni înaintea procesului din faţa tribunalului federal din Washington, care ar fi putut să-l ruineze şi să aducă cele mai sumbre perspective pentru viaţa sa, Armstrong a ajuns la un acord cu Ministerul american de justiţie.

Fostul lider al echipei US Postal (1998-2005) a acceptat să plătească 5 milioane de dolari autorităţilor federale americane, care îl anchetau pentru fraudă.

El a fost sponsorizat de Poşta americană în timp ce pusese la punct, conform Agenţiei americane antidopaj (Usada), "cel mai sofisticat program de dopaj văzut vreodată în istoria sportului".

Armstrong s-a angajat, de asemenea, să plătească 1,65 milioane dolari fostului său coechipier Floyd Landis pentru rambursarea cheltuielilor cu avocaţii.

Landis, depistat şi el dopat şi căruia i-a fost retrasă victoria din Turul Franţei 2006, s-a aflat la originea căderii lui Armstrong prin dezvălurile sale şi a depus plângere în 2010 pentru fraudă.

În februarie 2015, Armstrong - radiat pe viaţă din ciclism în 2012 - a fost condamnat de justiţia americană să plătească 10 milioane de dolari unuia din foştii săi sponsori, societatea SCA Promotions.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ