”Cico” Dumitrescu a murit la 84 de ani, de ziua lui. Era judecat în dosarul Revoluției

| 18 ian, 12:30

Emil Cico Dumitrescu a murit, joi, 17 ianuarie 2018. Acesta s-a stins din viață chiar în ziua în care a împlinit 84 de ani.

Amiralul Emil Cico Dumitrescu a murit la vârta de 84 de ani, potrivit dcnews.ro. Acesta era cunoscut pentru implicarea sa în evenimentele din decembrie 1989. A fost membru în Consiliul Frontului Salvării Naționale. La data de 4 februarie 1990, căpitanul de rangul I Emil Dumitrescu a fost înaintat la gradul de contraamiral. A fost avansat la 11 mai 1993 la gradul de viceamiral.

Cico Dumitrescu a fost secretar de stat în Ministerul de Interne și consilier de stat la Administrația Prezidențială. În luna iunie a anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a avizat începerea urmăririi penale a lui Emil Cico Dumitrescu, cercetat în dosarul Revoluţiei. Șeful statului a informat Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri. În acest dosar, este urmărit penal şi fostul preşedinte Ion Iliescu, pentru infracţiuni contra umanităţii, el fiind acuzat că a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut „un evident caracter diversionist”.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ