Cîmpeanu: Dacă se păstrează rata actuală a infectărilor, în a doua parte a lui octombrie ar putea ajunge la 6 la mie

| 06 sep, 21:21

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că în cazul în care se va păstra actuala rată de creştere a infectărilor cu noul coronavirus în a doua jumătate a lunii octombrie inclusiv Capitala ar putea atinge pragul de 6 la mie.

 

"Capitala în data de 1 august avea o rată de infectare de 0,13 la mie. Pe 31 august era de şase ori mai mare 0,78 la mie. (...) Avem 1,08 astăzi creştere. De ieri până astăzi de la 1,02 la 1,08 rată de infectare în Bucureşti. Un simplu calcul matematic este tot ceea ce pot face. Dacă în matematică am competenţa, în domeniul sanitar nu am competenţe. Dacă se păstrează acest progres din perspectivă matematică şi se va păstra dacă nu vom înţelege că este extrem de important să ne vaccinăm, că este extrem de important să respectăm regulile sanitare. Dacă s-ar păstra această rată de creştere, în a doua jumătate a lunii octombrie inclusiv Bucureştiul ar putea atinge pragul de 6 la mie cu toate consecinţele care rezultă din acest lucru, coroborat cu prevederile ordinului de ministru comun. Este un calcul pur matematic. Sunt colegii cu competenţe medicale care pot corecta acest calcul matematic în funcţie de elemente de ordin epidemiologic cunoscute despre viteza de transmitere a acestei tulpini", a spus ministrul, în cadrul unei dezbateri organizată de Salvaţi Copiii România.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ