CINCI mituri vechi despre nutriţie. Care sunt de fapt cele mai bune alimente pentru sănătate

| 16 sep, 2014

Alimente sănătoase. De multe ori, din dorinţa de a mânca foarte sănătos, alegem alimentele care sunt mai mediatizate în devafoarea crlor care sunt cu adevărat importante din punct de vedere nutriţional, scrie descopera.ro.

Alimente sănătoase. Iată câteva mituri pe care experţii le-au demontat, arătând care sunt de fapt produsele recomandate.

1. Bananele sunt bogate în potasiu. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea a cel puţin 3.510 miligrame zilnic. Dacă această cantitate ar fi luată doar din banane, atunci o persoană ar trebui să mănânce zilnic cel puţin 8 banane de câte 422 mg fiecare.

Astfel, nutriţioniştii recomandă în loc de banane cartofi dulci (conţine 694 mg potasiu) şi mai ales dovleac ( o singură linguriţă conţine 896 mg potasiu).

2. Vinul roşu este ideal pentru sănătatea inimii. Desigur, acest vin conţine antioxidanţi şi polifenoli, substanţe care luptă împotriva cancerului şi a diferitelor boli. Dar polifenolii sunt doar 101 mg la 100 ml de vin, destul de puţin comparativ cu alte produse mult mai bogate în acet compus.

Un măr conţine 136 mg, ciocolata neagră 1.664 mg, iar cuişoarele peste 15 grame. De asemenea,piperul este un alt condiment bogat în polifenoli (11 grame). Este suficient să puneţi în mâncare 2 linguriţe de piper sau cuişoare pentru a beneficia de efectele lor benefice.

Citeşte şi: Atenţie la adevăratul INAMIC: nu grăsimile ne fac cel mai mult rău

3. Grâul intelgral trebuie consumat pentru că este bogat în fibre. Pentru o digestie sănătoasă, un bărbat trebuie să mănânce zilnic cel puţin 38 de grame de fibre, iar o femeie 25 de grame.

Deşi mulţi oameni cred că grâul integral şi făina de grâu integral sunt cele mai bune surse de fibre, în realitate tărâţele sunt mult mai bune.

O lingură de gâru integral conţine doar 14,4 grame de fibre, în timp ce o lingură de tărâţe de porumb asigură 60 de grame.

4. Lactatele sunt sursa ideală de calciu. Nimeni nu contestă calităţile nutritive ale lactatelor, dar în privinţa cantităţii de calciu peştii mici (cum sunt sardinele) sunt mult mai indicaţi.

Un adult are nevoie zilnic de 700 mg-1 gram de calciu. Un pahar de lapte asigură doar 300 mg, în timp ce doar 80 de grame de sardine vor oferi organismului 688 mg de calciu.

Asta pentru că aceşti peşti foarte mici sunt consumaţi cu oase cu tot, având foarte puţină carne, iar oasele lor sunt foarte bogate în calciu.

Citeşte şi: Nutriţionistul Cristian Mărgărit despre combinaţia românească "brânză cu roşii" si perioada IDEALĂ de DIETĂ

5. Morcovii sunt esenţiali pentru o vedere bună şi ochi sănătoşi. Consumarea în exces a morcovilor va duce la colorarea pielii în galben, dar asta nu înseamnă că vederea va fi mult mai bună. Ochii au nevoie de beta-caroten, dar şi de luteină şi zeaxantină, care nu se găsesc însă în morcovi, şi în frunzele verzi.

Aceşti doi antioxidanţi protejează macula, zona din centrul retinei care în timp îşi pierde din claritate. Astfel, cele mai bune alimente pentru ochi sănătoşi sunt legumele verzi, cum este spanacul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ