Cinci motive pentru a renunţa la pâine

| 12 feb, 2014

Este bine sau nu să consumăm pâine? Părerile nutriţioniştilor sunt mai degrabă contra decât pentru. Care sunt motivele pentru care unii nutriţionişti nu recomanda folosirea pâinii în alimentaţie.

Nutriţionistul Cristian Mărgărit aminteşte pe blogul personal cinci dintre motivele pentru care ar fi bine să renunţăm la pâine.

1. Cerealele nu sunt hrana potrivita pentru specia umana. Mancand paine pierdem nutrienti valorosi care ar putea veni din alimente mult mai sanatoase. Da, pasarile sunt adaptate pentru hrana cu aceste seminte.

2. Painea nu este paine: aditivii si metodele de fabricatie fac din produsele moderne adevarate rezervoare de chimicale toxice. Coaja de paine contine compusi cancerigeni. Grasimile adaugate sunt afectate grav de procesul de coacere, in special cele de tip PUFA/ omega 3, foarte sensibile la caldura si oxidare.

3. Painea degradeaza sanatatea fizica. De la boli autoimune (lectinele, glutenul) pana la obezitate, bulimie, diabet si boli cardiovasculare, painea e un factor important.

Citeşte în continuare motivele pentru care pâinea ar trebui să fie cât mai puţin prezentă în alimentaţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ