Cine e Andrea Petkovic, adversara Simonei Halep in semifinalele Roland Garros

| 05 iun, 2014

Nascuta in Bosnia, dar cu cetatenie germana, Andrea Petkovic (26 de ani) o va intalni, joi, pe Simona Halep, in semifinalele turneului de la Roland Garros.

Andrea Petkovic ocupa locul 26 in clasamentul WTA si masoara 1.80 metri, cu 12 centimetri mai mult decat Simona Halep. Prefera loviturile de dreapta, in special cele de forehand, iar suprafata sa favorita este zgura. Are in palmares trei titluri WTA, Bad Gastein (Austria, 2009 - zgura), unde a invins-o in finala pe Raluca Olaru, Stasbourg (Franta, 2011 - zgura) si Charleston (SUA, 2014). Calificarea in semifinalele de la Roland Garros reprezinta cea mai buna performanta din cariera sa. Se mai poate lauda cu cate un sfert de finala la Australian Open (2011) si US Open (2011).

A castigat din tenis 3.176.438 de dolari, dintre care in acest an 274.937 de dolari.

Simona Halep si Andrea Petkovic s-au intalnit pana acum de trei ori, scorul intalnirilor directe fiind 2-1 in favoarea romancei. Pe zgura s-au intalnit de doua ori (scorul este 1-1).

Pentru a se califica in semifinale, Petkovic le-a invins pe M. Doi, S. Voegele, K. Mladenovici, K. Bertens si Sara Errani.

Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului de la Roland Garros, dupa ce a eliminat-o pe rusoaica Svetlana Kuznetsova, scor 6-2, 6-2, la capatul unui meci ce a durat o ora si 19 minute.

In semifinalele competitiei de la Paris, Simona Halep o va intalni pe germanca Andrea Petkovic, intr-un meci pe care Ziare.com il va transmite in direct joi, dupa ora 17:30.

Pentru calificarea in semifinale, Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 412.500 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ