Când aflăm cine e viitorul proprietar al Oltchim

| 01 oct, 2013

Viitorul proprietar al Oltchim va fi cunoscut cel mai probabil în această iarnă, iar procesul de privatizare al entităţii Oltchim II se va prelungi până în primăvara anului viitor, au declarat, astăzi, reprezentanţii combinatului.

Astfel, potrivit conducerii Oltchim, după ce vor intra în contul combinatului creditele de la Piraeus Bank, Transilvania Bank şi suma după vânzarea secţiei Ramplast, se va trece la etapa înfiinţării entităţii Oltchim II, o societate nouă, degrevată de datorii şi care va fi scoasă la privatizare.

'Sumele propuse pentru a intra în contul combinatului sunt aproximativ 6 - 6,5 milioane de euro de la Piraeus, 2 - 2,5 milioane de la Transilvania Bank şi să sperăm că în jur 6 - 7 milioane după vânzarea Ramplast. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru recapitalizarea Oltchim în sensul de a porni anumite secţii, de a achiziţiona materii prime pentru procesul de producţie şi cel mai important aspect, pentru înfiinţarea Oltchim II. Valoarea acestei societăţi se ridică la 274 de milioane de euro. Oltchim II cuprinde secţiile funcţionale, electroliza I şi II, PVC, monomerii, platforma Bradu etc. Oltchim I va rămâne cu datoriile şi cu instalaţiile care nu au nicio perspectivă de repornire şi care nu au mai fost folosite de mult timp', a declarat marţi pentru AGERPRES liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Procesul de privatizare al Oltchim II se va întinde pe o perioadă de cel puţin 30 de zile, iar reprezentanţii combinatului spun că 'cel mai sigur acesta se va face prin negociere directă cu cei interesaţi de achiziţionarea acestuia şi probabil că în iarnă se va cunoaşte viitorul proprietar de la Oltchim, dar finalizarea procesului va avea loc în primăvară'.

În afara ruşilor de la Oil Trade Gas, care au avut discuţii cu OMW pentru rafinăria Arpechim, restul companiilor interesate de Oltchim nu au menţionat nimic de activul de la Piteşti.

În ceea ce priveşte Oltchim I, acesta va fi valorificat de creditori pentru a fi recuperate datoriile, după care va fi declarat faliment, au mai spus reprezentanţii combinatului.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea, unde lucrează peste 2.300 de salariaţi. Acesta se află începând din luna ianuarie în insolvenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ