Cine este Corina Creţu, propunerea premierului Victor Ponta pentru funcţia de comisar european

| 01 sep, 2014

Corina Creţu este propusă de premierul Victor Ponta pentru funcţia de comisar european. Crețu este vicepreşedinte al Parlamentului European, fiind aleasă în această funcţie în luna iulie 2014, cumulând un număr de 406 voturi.

Corina Cretu este bucuresteanca, are 46 de ani si a absolvit Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice.

Între anii 1992-1996 și 2000 - 2004 a fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al Președintelui României, Ion Iliescu. Din anul 2004 este membru în Comisia pentru Politica Externă a Senatului României și membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE.

Membra a Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Corina Cretu a condamnat in repetate randuri campaniile denigratoare la adresa romanilor, în contextul ridicării restricţiilor pe piaţa muncii din ţările UE.

Europarlamentarul a declarat că echipa PSD din Parlamentul European deşi a fost una performantă, a trebuit să lupte cu colegii români de la alte partide. "Cred că echipa noastră din Parlamentul European a fost una performantă în acest mandat. Pe parcursul celor cinci ani de mandat a trebuit să ne luptăm cu colegii noştri, ceea ce nu s-a mai întâmplat în alte state", a spus Creţu.

În aceeaşi conferinţă de presă, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu a declarat că Monica Macovei a făcut rău României, având sprijinul popularilor europeni. "Avem datoria să nu îi lăsăm pe oameni să uite ce au făcut câţiva colegi de la PDL împotriva României. Avem datoria să le amintim acest lucru şi să le explicăm de ce grupul socialist ar trebui să fie majoritar în Parlament pentru că susţinerea trebuie să vină de acolo. Ştiţi bine ce a făcut Monica Macovei la Bruxelles, cu sprijinul popularilor şi noi a trebuit să explicăm că lucrurile nu stau aşa. Ştiţi şi ce susţinere a avut Traian Basescu acolo. Aceşti cinci ani au fost pentru noi foarte dificili. Cam toată activitatea noastră ca grup compact a avut legatură cu acest subiect", a spus Daciana Sârbu.

Eurodeputatul Corina Creţu nu crede că eventualele sancţiuni economice împotriva Rusiei vor avea efectul scontat în criza ucraineană. Ea spune că Ucraina trebuie ajutată de Uniunea Europeană, în primul rând, economic.

Activitate profesională

  • In perioada octombrie 1989 - ianuarie 1990, a fost angajata pe postul de economist stagiar la Centrul de Calcul al Intreprinderii de Masini Unelte Blaj.

  • Din ianuarie 1990 s-a transferat la o intreprindere similara din Bucuresti, in functia de analist-programator la Centrul de Calcul.

  • Incepând din iunie 1990 a lucrat ca reporter si apoi publicist comentator la cotidianele „Azi”, „Cronica Română” şi „Curierul Naţional”. În această calitate, a scris numeroase comentarii privind politica internă şi externă a României şi a intervievat personalităţi politice de prestigiu.

  • Din 1992 a îndeplinit funcţia de expert la Preşedinţia României, Cabinetul Purtătorului de Cuvânt.

  • În perioada 1996 - 2000 a fost expert la Senatul României. În acelaşi timp, din 1997 pana in decembrie 2000 a exercitat funcţia de secretar executiv al PDSR şi şef al Departamentului Imagine şi Relaţii cu Mass media din cadrul Consiliului Naţional al PDSR.

  • Din 1997 pana in decembrie 2000 a activat ca prim vicepresedinte al Organizatiei Femeilor din PDSR.

  • La alegerile generale din noiembrie 2000, a fost aleasă deputat pe listele PDSR în Parlamentul României.

  • 2000-2004 - Consilier Prezidential, Purtator de Cuvant al Presedintelui Romaniei, Sef al Departamentului Comunicarii Publice.

  • La alegerile generale din noiembrie 2004, a fost aleasă senator pe listele PSD în Parlamentul României.

  • Luni, 27 iunie 2005, in urma votului exprimat de Plenul celor doua Camere reunite ale Parlamentului Romaniei, doamna Corina Cretu a fost aleasa membru in delegatia de observatori ai Romaniei la Parlamentul European.

Stagii de pregătire:

  • 1999 - Participare la Programul pentru partide politice organizat de N.D.I. (National Democratic Institute) - Washington si New York

  • 2000 - Participare la Programul EUVP - pentru tinerii lideri din tarile nemembre ale Uniunii Europene - Belgia si Olanda

  • 2003 - Absolventa a College of Security and International Studies - Senior Executive Seminar, George C. Marshall Center, Garmisch-Partenkirchen, R.F. Germania

  • 2004 - La invitaţia Guvernului Statelor Unite ale Americii a participat la un program iniţiat de Departamentul de Stat pentru o mai bună cunoaştere a funcţionării instituţiilor americane şi a dezvoltării relaţiilor bilaterale România - SUA. În cadrul programului a avut întâlniri cu personalităţi importante ale vieţii politice şi academice din SUA, cu reprezentanţi ai mass-media şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 sep, 2014
moromete
Euro-bataiade joc
Mi-e greata sa ma uit la asemenea fufe-la fel ca cele sustinute de Basescu(Udrea, Mantale, Eba etc) aceasta politruca ar fi preferat sa se culce cu bosorogul de Powell numai sa se capatuiasca. Am crezut ca PSD-ul care are o rezerva de cadre consistenta nu va scoate curvele si plagiatorii la inaintare.Imi este extrem de greata de toti!!!
01 sep, 2014
rsss
Nu știu dece aceasta D-nă îmi aduceaminte de Collin Power.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ