CINE este Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul PROPUS pentru funcţia de şef DIICOT

| 09 apr, 18:55

Daniel Horodniceanu are o vechime în funcția de procuror de 16 ani, din care 6 ani în funcții de conducere. În prezent este procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași al DIICOT. A fost procuror-șef al Biroului Teritorial Iași — DIICOT, în perioada iunie 2006 — iunie 2009, respectiv procuror — șef al Serviciului Teritorial Iași — DIICOT în perioada iunie 2012 — 2015.

A fost formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii și deontologiei profesionale a magistraților, protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane, infracționalității informatice, consolidării capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale.

A semnat mai multe articole de specialitate juridică.

În cadrul dialogului cu ministrul Justiției, Horodniceanu a identificat și prezentat obiective și măsuri clare și pragmatice privind eficientizarea activității structurii, dovedind abilități de organizare, comunicare, spirit de echipă și viziune strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a DIICOT.

Daniel Horodniceanu conduce DIICOT Iaşi din 2012. În 2009 a captat atenţia presei fiind coordonatorul unui dosar care a dus la destructurarea unei reţele de contrabandă cu usturoi.

Este procurorul care a făcut prima sesizare la Ministerul Transporturilor asupra ilegalităţii garanţiei lui Gruia Stoica în afacerea CFR.

În ultimii ani, la DIICOT Iaşi a mai fost instrumentat un dosar complex, cu personaje celebre din politică, mediul de afaceri și cel medical sau chiar din Poliţie, acuzate de relații sexuale cu minore cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 10:27
Dan Slugarescu
nici usturoi n-a mancat,nici gura nu-i miroase?
ii dorim succes in posibila noua functie,este nevoie..
insa,daca in 2013 Dna Ministru Petrescu,de la finante, tot se mai plangea de evaziunea babelor care vand usturoi in piete,inseamna ca mai este de lucru...
asteptam deci noi dosare coordonate si de alti procurori
"Daniel Horodniceanu conduce DIICOT Iaşi din 2012. În 2009 a captat atenţia presei fiind coordonatorul unui dosar care a dus la destructurarea unei reţele de contrabandă cu usturoi"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ