Cine este DARIUS VÂLCOV, ministrul adus cu mandat la DNA

| 13 mar, 18:38

Darius Vâlcov, ministrul care a fost adus cu mandat vineri seara la DNA, şi-a început cariera politică alături de partidul lui Traian Băsescu, PDL. A fost primar al Slatinei, este senator în Olt şi de anul trecut ocupă funcţia de ministrul la Finanţe. Nu deţine nicio proprietate imobiliare dar are un Jeep Wrengler şi bijuterii şi obiecte de artă evaluate la 62.000 de euro.

Darius Vâlcov este soţul Laviniei Şandru, fost politician şi actualmente realizator de emisiuni la Realitatea TV. Acesta a fost promovat de Traian Băsescu la mijlocul anilor 2000, atunci când a câştigat alegerile pentru primăria Slatina (2004), pe când avea 27 de ani.

Vâlcov a câştigat apoi şi alegerile locale din 2008 tot din partea PDL. În martie 2012, după căderea guvernului Boc şi protestele masive împotriva PDL-Basescu, Vâlcov a demisionat din PDL, motivându-şi gestul prin lipsa sprijinului guvernamental pentru şoseaua de centură a oraşului. El şi-a pierdut mandatul de primar, a trecut la PSD, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2012 a câştigat un mandat de senator din partea USL.

Citeşte şi: Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, adus cu mandat la DNA

Vâlcov a avut susţinere puternică din partea lui Băsescu până în momentul în care soţia sa, Lavinia Şandru, s-a folosit de numele fostului preşedinte într-o scrisoare publică pentru a câştiga lupta internă din PDL cu gruparea mai veche. În 2005, BĂsescu a atacat-o public pe Lavinia Şandru, spunand "Îi atrag atenţia că, în politică, e foarte uşor să ajungi pe centura politicii, acolo unde te poţi întâlni cu politicieni care sar din partid în partid".

Înainte de a deveni primar al Slatinei în 2004, Vâlcov a fost director general al Băncii Populare Române pentru Dezvoltare - filiala Slatina (2000 - 2004) şi director economic al SC Octogon SRL. Este licenţiat Ştiinţe Economice, Facultatea de Studii Economice în Limbi Straine (ASE Bucuresti) şi licenţiat în Drept, Universitatea Spiru Haret, şi a obţinut un doctorat în Economie la ASE, în 2008.

Conform declaraţiei de avere, Vâlcov nu are nici o proprietate imobiliară, dar deţine un autoturism Jeep Wrangler, precum şi bijuterii şi obiecte de artă evaluate de 62.000 de lei. Soţia sa, în schimb, are un cont de 180 mii de lei la BCR şi a mai multe venituri din drepturi de autor şi din contracte de comision.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ