Cine este Mirel Palada, noul purtător de cuvânt al Guvernului? Omul care i-a spus „nu” lui Voiculescu

| 21 oct, 2013

Mirel Palada, numit în septembrie consilier pe probleme de strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta, va ocupa de acum înainte funcția de purtător de cuvânt al Guvernului, înlocuindu-l pe Andrei Zaharescu.

Născut în comuna Telega din județul Prahova, Mirel Palada a urmat între 1991 și 1995 Facultatea de Matematică, dar și-a întrerupt cursurile pentru a se dedica pasiunii sale pentru orele Facultății de Sociologie, pe care a urmat-o intre 1995 si 1999. Mirel Palada și-a obținut doctoratul în sociologie și predă la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

Între 2000 şi 2003 noul purtător de cuvânt al Guvernului a lucrat pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare al Media PRO, iar apoi a fost director de cercetare la Centrul Naţional Media, unul din grupurile mass-media private din România (Naţional TV, N24, Favorit TV), până în 2006.

În luna septembrie a acestui an, Mirel Palada a fost numit de premierul Victor Ponta consilier de stat pentru strategii guvernamentale. Decizia a fost anunțată de însusi șeful Executivului, care posta pe Facebook la acea dată: "Ne bucurăm să-l avem alături de noi, începând de azi, pe Mirel Palada, care ne va ajuta în zona strategiilor guvernamentale. Mult succes!".

Având la bază o experiență de peste zece ani în domeniul cercetării de piață, Mirel Palada este, de asemenea, fondatorul şi fostul directorul general al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB).

Din păcate, CCSB nu a fost exclus din controversele cauzate de-a lungul timpului de președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Mirel Palada şi Mihai Moțoc, partener fondator al institutului, s-au asociat în 2006 cu Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor companiei.

Acesta se pare că avea tendința de a face presiuni asupra angajaților să schimbe rezultate ale sondajelor în favoarea Partidului Conservator şi a aliaţilor acestuia, refuzurile repetate cauzând numeroase fricțiuni și conflicte care au dus în final la plecarea lui Mirel Palada de la CCSB.

Deteriorarea gravă a reputației instituției, care a fost un reper de practică științifică pentru piața de cercetare de piață, a fost cauzată de fostul asociat al lui Palada, Mihai Moțoc.

Actualul purtător de cuvând al Guvernului a declarat la acea dată că a făcut toate demersurile pentru a găsi căile juridice pentru a se detașa complet de abuzurile care aveau loc și pentru a nu mai fi nici măcar simplu acționar la CCSB. Așadar, Mirel Palada este, printre multe altele, și omul care i-a spus „nu” lui Dan Voiculescu și i-a spus „da” premierului Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ