Cine este românul răpit în Burkina Faso

| 05 apr, 13:31

Românul răpit în Burkina Faso este apropiat al lui Horațiu Potra, supranumit ”mașina de război”, fost combatant în Legiunea Străină Franceză, care se ocupă, în prezent, de recrutare pentru servicii de protecție în Africa și lucrează pentru miliardarul Frank Timiș, scrie libertatea.ro.

Iulian Gherguț - românul răpit în Burkina Faso - este un asociat al controversatului Horațiu Potra, președinte fondator al Asociației RALF-ROLE (Românii care au activat în Legiunea Franceză - Roumanie Legion Etrangere).

Horațiu Potra se ocupă de servicii de pază și securitate în Africa și are contracte cu lideri ai statelor în care există situații tensionate. Potra trăiește la Londra după ce a avut probleme cu procurorii DIICOT, care l-au acuzat de coordonarea unei organizații paramilitare care s-ar fi ocupat, printre altele, și de trafic de droguri.

În ultimii ani s-a ocupat de coordonarea activității companiei Pan African Minerals, care este controlată de miliardarul Frank Timiș.

Mina din Burkina Faso de securitatea căreia se ocupa Iulian Gherguț este controlată tot de Frank Timiș, iar Horațiu Potra conduce dispozitivul de pază și securitate. Asociatul său Iulian Gherguț coordonează aceleași dispozitive.

În trecut, Horațiu Potra s-a ocupat de coordonarea dispozitivului de securitate al emirului din Qatar, Hamad bin Khalifa Al-Thani. A fost comandant al Gărzii de Elită a președintelui Republicii Centrafricane, Ange-Felix Pattase, dar și un apropiat al liderului Alianței Naționale pentru Rezistență din Ciad, colonelul Mahamat Abbo Sileck.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ