Cine mai crede în suspendarea președintelui

| 01 aug, 2013

Nu este întâmplător că Dan Voiculescu reactivează tema suspendării președintelui tocmai acum, când este urmărit de DNA în dosarul de șantaj Antena Group - RCS&RDS.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, vorbește din nou despre posibilitatea supendării lui Traian Băsescu. ”Dacă ar depinde de mine aş face-o mâine. Sunt convins că PC ar vota dacă se poate şi la două mâini, dar nu are o majoritate în Parlament. Dacă şi PNL va fi de acord şi dacă împreună vom convinge şi PSD, împreună o vom face. Cu dragă inimă aş iniţia suspendare președintelui”, a declarat fondatorul PC, acum câteva zile, la un post tv.

Desigur, nu este întâmplător că Dan Voiculescu reactivează tema suspendării președintelui tocmai acum, când este urmărit de DNA în dosarul de șantaj Antena Group - RCS&RDS. Strâns cu ușa de procurori și amenințat să își piardă imperiul mediatic, Voiculescu încearcă din răsputeri să convingă pe toată lumea că este o victimă politică. Și, cum pentru un asemenea demers este nevoie de un ”prigonitor” puternic, Voiculescu trage tare pe ideea unei noi suspendări.

Trebuie însă remarcat că, din toată această stratagemă a lui Voiculescu, paradoxal iese în câștig Traian Băsescu.

Președintele se află într-o izolare aproape completă de un an și a pierdut cu totul frâiele puterii executive în favoarea deținătorului legitim, premierul Victor Ponta. Ieșirile sale de ”jucător” nu mai impresionează pe nimeni, iar datele statistice demonstrează că României îi merge foarte bine cu un Traian Băsescu redus la rolul de spectator.

În ultima perioadă, președintele a făcut eforturi uriașe pentru a ieși din această stare și a reintra în prim-planul agendei publice. Tonul declarațiilor sale a crescut în agresivitate și a încercat să facă tot posibilul pentru a interveni și a bloca procese cu care nu are nicio legătură, așa cum sunt negocierea noului acord cu FMI sau aducerea în țară a lui Omar Hayssam. A vorbit chiar și despre posibilitatea unei noi suspendări legat de acest dosar, sperând astfel să agite din nou apele pe scena politică.

Pentru că lui Traian Băsescu îi priește conflictualitatea. Din ea s-a hrănit vreme de atâția ani și ea a reprezentat paradigma sa de creștere în sondaje. Iar președintele are nevoie urgent să se reînscrie pe un asemenea trend, dacă vrea ca după încheierea mandatului la Cotroceni să se poată așeza în fruntea Partidului Mișcarea Populară și să mai joace un rol major în politica românească, împreună cu formațiunea politică pe care a creat-o în subteranele Cotroceniului.

Traian Băsescu a eșuat însă până în prezent să provoace turbulențele de care are nevoie ca de aer, în condițiile în care premierul a refuzat în mod pragmatic să îi facă jocul și i-a parat atacurile. Mai mult, chiar și Crin Antonescu, altădată foarte grăbit să îi răspundă la provocări lui Traian Băsescu, și-a revizuit atitudinea și a evitat să îi mai ridice mingea la fileu. Dan Voiculescu a devenit în acest context singurul lider al USL care se pare că nu reușește să înțeleagă faptul că lui Traian Băsescu îi convine de minune faptul că se vorbește despre o a treia suspendare și că are astfel posibilitatea să își ralieze din nou susținători și să speculeze climatul conflictual.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2013
cantautor
Scrie autoarea:
tonul declarațiilor sale a crescut în agresivitate și a încercat să facă tot posibilul pentru a interveni și a bloca procese cu care nu are nicio legătură, așa cum sunt negocierea noului acord cu FMI sau aducerea în țară a lui Omar Hayssam.
scriu eu:da are dreptate sociologul...
Nivelul crescut al analfabetismului si al celor fara o scoala primara terminata, in Romania, nu afecteaza procesul de vot. In caz contrar, PSD ar disparea de pe scena politica, este de parere sociologul Bruno Stefan, presedintele Fundatiei "Biroul de Cercetari Sociale".
si adaug,fara permisiunea dumnealui:
e bine ca nu afecteaza procesul de vot,insa e rau ca face platforma aglomerata...si ma refer strict,doar la autoare...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ