Cine scoate lumea-n stradă cu dezinformări de tip securist pe gazele de şist?

| 17 oct, 2013

În rândul protestatarilor, dar şi al jandarmeriei, tensiunea a atins cote ridicate şi puţin a rămas ca protestul de aseară să se sfârşească urât. Şi totul din cauza zvonisticii propagate de RealitateaTV.

Manipularea privind gazele de şist este mai oribilă decât cea privind Roşia Montană. Credeam că am scăpat de epoca cu dezinformări de tip securist, specifică perioadei comuniste, însă ieri Realitatea TV trâmbiţa că un om care a participat la protestul de la Pungeşti, Vaslui, a fost omorât de jandarmi. Cu toate că autorităţile au spus clar că nimeni nu a murit, postul TV al domnului Cosmin Guşă a continuat să dezinformeze. Mă întreb ce are de zis Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în acest caz.

Miercuri, 16 octombrie, locuitorii din Pungeşti, judeţul Vaslui s-au strâns pentru a se opune firmei Chevron să realizeze explorări în zonă. Mulţi dintre ei erau panicaţi pe motiv că odată ce compania va începe explorările viaţa lor se va sfârşi. Lucru fals, având în vedere că procedeul de explorare nu presupune ca mediul să fie pus în pericol. Mai mult, prea temutul procedeu de fracturare hidraulică nu se foloseşte în procesul de explorare, ci în cel de exploatare. Pe scurt, explorarea gazelor de şist se realizează prin metode clasice utilizate în România de zeci de ani şi este important ca ţara noastră şă ştie dacă are sau nu astfel de gaze. Însă, din păcate mare parte din presa senzaţionalistă din România nu se sinchiseşte să prezinte obiectiv informaţia.

Poate că cerem prea mult, ca presa să fie obiectivă, însă este total inacceptabil să se susţină, pe un post naţional, fără ca informaţia să fie verificată, că o persoană a fost omorâtă de jandarmi. Mai grav, postul în cauză, RealitateaTV, a continuat aseară cu dezinformarea chiar şi după ce autorităţile (jandarmerie, Prefectură, spital) şi presa locală au spus clar că nicio persoană nu a murit. Aceste zvonuri nu au făcut nimic altceva decât să anime spiritele în Bucureşti, unde s-a desfăşurat un protest de susţinere a locuitorilor din Pungeşti. În rândul protestatarilor, dar şi al jandarmeriei, tensiunea a atins cote ridicate şi puţin a rămas ca protestul de aseară să se sfârşească urât. Şi totul din cauza zvonisticii propagate de RealitateaTV.

Interesul postului TV ca ţara noastră să nu exploateze acest tip de gaz este unul direct. Intr-un alt articol de pe Obiectiv.info se arată clar că „mogulul Guşă este fanul ruşilor de la Gazprom”. Pe scurt, Cozmin Gusă are legături cu ruşii de la Gazprom, cei de la care România cumpără gaz. Cum Rusia, prin Gazprom, doreşte să-şi menţină influenţa în zonă, este evident că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a opri dezvoltarea gazelor de şist în România. Mai mult, tot în acest sens, de a bloca ţara noastră în procesul de a-şi asigura independeţa energetică, este şi mesajul dat de către Mihail Marghelov, şeful comitetului de relaţii externe al Consiliului Federaţiei, care menţionează că „suntem gata să discutăm problema, să căutăm documente, dar ţinând cont de faptul că istoria e istorie, iar politica actuală este cu totul altceva”. Tradus, Marghelov ne transmite că dacă renunţăm la gazele de şist e posibil să ne recuperăm tezaurul şi Rusia trebuie crezută pe cuvânt, nu-i aşa?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 oct, 2013
un mot
URMEAZA MOTII SA-SI FACA DREPTATE ! (AU FOST GAZELE DE SIST ,URMEAZA SA NE LUPTAM PT. AURUL TARII);VICTORIE , MOTII STIU CE AU DE FACUT !
17 oct, 2013
betivul
d-le pop, inainte de toate, vizionati pe you tube- gasland, apoi open pit....si dupa aia mai vedem, multumesc,

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ